Новини
Кримінал

Посадовця військової частини на Хмельниччині засудили за розголошення державної таємниці

До роботи з монтажу та обслуговування системи охорони посадовець допустив фірму, яка не мала відповідного дозволу на доступ до інформації, що становить державну таємницю. За вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 328 Кримінального кодексу України військовослужбовець постав перед судом.

Порушення порядку надання доступу до секретної інформації заступником командира військової частини викрилося під час планової перевірки, яку проводила Служба безпеки України. Під час слідства було встановлено, що між військовою частиною та приватною структурою було укладено угоду на встановлення та обслуговування охоронної системи, в тому числі – відеонагляду. Проте такі роботи можуть виконувати лише фахівці, які мають відповідний дозвіл на доступ до інформації, що становить державну таємницю. У працівників компанії, з якою посадовець уклав договір, такого допуску, а також припису на виконання робіт не було, оскільки саме підприємство такого допуску на момент укладання угоди було позбавлене.

Завдяки оперативності співробітників СБУ розголошення секретної інформації вдалося уникнути. Колишнього заступника командира військової частини Славутський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним

За матеріалами СБУ Славутський міськрайонний суд Хмельницької області ексзаступника командира визнав винним  у розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю. Стаття Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

За матеріалами пресслужби СБУ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook