Новини
Кримінал

На Хмельниччині розсекретили військову таємницю

У Хмельницькій області начальник військової частини розголосив службову інформацію у сфері оборони країни. Повідомляє Хмельницький апеляційний суд.

Ярмолинецький районний суд визнав винним начальника штабу військової частини у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 212-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення порядку обліку, зберігання і використання документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію у сфері оборони країни, що призвело до розголошення такої інформації, і наклав на нього адміністративне стягнення у виді 340 гривень штрафу (20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Як встановив суд, начальник штабу в/ч, який був допущений до роботи з інформацією з обмеженим доступом «Для службового користування», скопіював на особистий ПЕОМ файли, що містять документальні матеріали в сфері оборони з грифом «Для службового користування» та передав його іншим особам, що призвело до розголошення цієї інформації.

Свою вину військовослужбовець визнав, надавши суду відповідну заяву та письмові пояснення.

«При накладенні стягнення суд враховує особу правопорушника, який є учасником бойових дій, до відповідальності притягається вперше, характеризується виключно позитивно за місцем служби. З цих міркувань стягнення у виді штрафу накладається в мінімальному розмірі», – зазначено у постанові суду, яка ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter