Новини
Дозвілля

У Хмельницькому створили «кімнату гніву»

Місце, де можна нищити та трощити різноманітні речі, аби таким чином «скинути» агресію та позбутися негативу, віднедавна з’явилося у Хмельницькому. Ідея створити «кімнату гніву» виникла у хмельничанина, який сам потребував такої локації, проте у місті її не знайшов. За задоволення пройтися кувалдою по різноманітних предметах вжитку доведеться заплатити. Проте, як кажуть психологи, такий спосіб боротьби з поганими емоціями дає свій результат.

Розбити пральну машину, меблі, техніку, посуд, манекени чи усе одразу – і залишити увесь негатив, гнів чи навіть агресію в одному місці. У центрі Хмельницького 19-річний Олександр Шерепа за допомогою друзів створив спеціальну кімнату у підвалі, де можна скинути зайве з душі без проявів вандалізму. При цьому тут попіклувалися і про емоційний комфорт відвідувачів. Завдяки хорошій звукоізоляції, можна не лише влаштувати погром, а й покричати від душі. І все це, за бажанням, під відповідний музичний супровід. Музику можна обрати як свою, так і з того, що пропонує власник «кімнати гніву».

Створенню такого місця в обласному центрі посприяли особисті неприємні обставини у житті, каже Олександр, та бажання позбутися емоцій, які їх супроводжували. Не знайшовши локації, де можна було б їх вивільнити, придумав облаштувати таке місце самостійно.

«Кімнаті гніву» – менш як місяць, однак побувало тут уже три десятки відвідувачів. Послуги з користування кімнатою – платні: найдешевше обійдеться розбити пляшку або посуд – від 10 гривень. Змішані бокси коштують від 290 до 1200 гривень. Для тих, у кого агресії та негативу накопичилося чимало, є VIP-«меню».

Найдорожчий бокс коштує 2390 гривень. Туди входить 60 пляшок, 40 предметів посуду, вази, 2 телевізори, 2 предмети офісної техніки та 2 предмети меблів, – розповідає Олександр.

Атрибутику для нищення шукають на платформах онлайн-магазинів та серед списаної техніки. Можна принести і щось своє. Працює кімната за попереднім записом. Відчинити двері тут можуть навіть вночі.

Психологи радять, але не всім

За словами психологів, таки місця позитивно вливають на внутрішній стан людини та вивільняють від тягаря тяжких думок. Однак розкритися там можуть не всі.

Зазвичай в таку кімнату, напевно, йде людина, яка розуміє, що вона там буде робити, для чого вона буде це робити, і вона може отримати від того задоволення. Інші люди, які не розуміють, що це може бути способом зняття емоційної напруги, зазвичай, в такі кімнати не підуть, а шукатимуть інші способи зняти агресію, – каже психологиня Тетяна Матвійчук.

А от для свідомих відвідувачів таких кімнат – це дієвий спосіб отримати адреналін та азарт, адже тут можна зробити те, що навряд чи можна реалізувати у звичному житті. Головне, як кажуть спеціалісти, прислухатися до себе та конструктивно реагувати на внутрішні почуття.

Декому з хмельницьких вандалів, які люблять трощити та псувати все, що бачать, тут би, напевно, було де розвернутися. От тільки навряд чи захочуть вони платити за задоволення зробити те, що на вулицях роблять задурно. Хіба що у кімнаті гніву їх точно ніхто не притягне до відповідальності за зіпсовані речі.

Відео: Перший Подільський
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook