Новини
Кримінал

Фальшиві делікатеси виготовляли підпільно у Хмельницькому

Виробничі цехи та склади, в яких зберігали готовий продуктовий фальсифікат, співробітники Департаменту кіберполіції виявили у трьох містах України (в тому числі у Хмельницькому) та у Київській області. Загалом правоохоронці викрили 18 осіб, які займалися незаконним виготовленням та збутом підроблених продуктів.

За інформацією Кіберполіції України, у підпільних цехах підприємливі громадяни виготовляли оливкову олію, вино, хамон, фісташки, цукерки, чай, каву та інші продукти. Готову продукцію фасували, маркували підробленими ж етикетками відомих брендів та збували через мережу Інтернет-магазинів, сайти оголошень та на великих гуртових ринках країни. Також продуктовий фальсифікат продавали за кордон.

В рамках розслідування кримінальної справи проведено 44 обшуки. Вилучено близько 160 тонн готового фальсифікату, 60 тонн сировини, виробниче обладнання та тару для розливу готової продукції. Крім того, вилучили правоохоронці готову поліграфію з логотипами відомих брендів, прилади для пакування, мобільники та офісну техніку, чорновики, транспорт та готівку в сумі 4,5 мільйона гривень.

Збитки, завдані правовласникам торгових марок, встановлюються. На вилучене майно накладено арешт. За фактом виготовлення продуктового фальсифікату відкрите кримінальне провадження за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

За інформацією Кіберполіції України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook