Новини
Інфраструктура

Дзеркальний туалет відкрили для відвідувачів у хмельницькому парку

Новий туалет у парку імені М. Чекмана оперативно збудували та вже відкрили для хмельничан, які все ще відвідують зону відпочинку, попри значне зниження температури. Поки що новим туалетом хмельничани можуть користуватися безплатно. Чи буде так і надалі – залежатиме від того, наскільки дбайливо будуть ставитися мешканці міста до майна громади. Обійшовся новий туалет у найбільшому парку Хмельницького у понад пів мільйона гривень: 350 тисяч пішло на будівництво, 180 тисяч – на біосептик.

Новий туалет у хмельницькому парку розрахований на двох відвідувачів одночасно – тут є дві кабінки. Розташований він на початку центральної алеї, знадвору вкритий дзеркалами. Для любителів оригінальних фотографій нова вбиральня – гарний об’єкт для експериментів з суміщення споруд та просторів.

Та й очікувати в черзі, якщо така буде, хмельничанам буде не сумно. Хоча знайти вхід у такій споруді, напевно, попервах буде трохи важко.

Дзеркальний туалет – новинка для Хмельницького, нічого подібного у місті раніше не будували. За словами Директора департаменту інфраструктури міста Василя Новачка, подібні вбиральні вони з архітекторами Дмитром і Оленою Райфшнайдер бачили в Європі, тож коли надумали будувати туалет у парку, вирішили реалізувати щось подібне і в Хмельницькому.

Як і всі нові туалети, що будують в обласному центрі, цей підлаштований під потреби людей на інвалідних візках. Також тут є пеленальний столик – для відвідувачів парку з немовлятами.

Щодо дзеркальної поверхні фасаду, то, за словами Василя Новачка, вона прикріплена до бетонної основи за допомогою клею. А щоб розбити дзеркальні стіни – потрібно дуже постаратися.

Його розбити можна, але це не так просто, як розбити вікно чи вітрину, яка немає підоснови, – прокоментував Василь Новачок сайту Є.

Тут, щоправда, згадується дзеркальна фотозона у центрі Хмельницького, для пошкодження якої не знадобилося докладати особливих зусиль – вистачило одного коптера, який полетів не туди.

Проте, хочеться сподіватися, хмельничани все ж не будуть займатися вандалізмом та випробовувати долю (біля туалету обіцяли встановити камери відеоспостереження) та нерви працівників комунального підприємства “Парки і сквери”, які будуть опікуватися новим туалетом. Адже працівникам парку і так вистачить клопоту з тим, щоб постійно мити скляні поверхні миючими засобами, щоб ті мали пристойний вигляд.

Наступного року у парку ім. М. Чекмана може з’явитися ще один подібний дзеркальний туалет – біля колеса огляду, яке після реставрації, сподіваємося, таки запрацює.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook