Новини
Суспільство

Хмельниччина збільшила імпорт енергоносіїв у понад два рази

На Поділля протягом трьох кварталів завезено товарів із групи палива мінеральні; нафта і продукти її перегонки на 29 мільйонів доларів, що у 2,3 раза більше, ніж за січень-вересень торік. Загалом частка енергоносіїв сягнула 6,4% в загальному імпорті товарів – 451,7 мільйона.

Скажімо, область стрімко активізувала закупівлю вугілля. До прикладу, імпорт з Казахстану (передусім коштом «чорного золота») цьогоріч зріс у 3,4 раза до 16,7 мільйона доларів. Більше ніж десять мільйонів витрачено на закупку саме вугілля. Область заздалегідь готується до можливих енергетичних негараздів цієї зими.

Хмельниччина збільшила імпорт не лише енергоресурсів. Окрім палива, Поділля наростило на 46,2% ввезення пластмас, полімерних матеріалів – до 63,5 мільйона; на 9,4% недорогоцінних металів та виробів – до 25,4 мільйона; на 42,2% текстильних матеріалів та текстильних виробів – до 29,4 мільйона. Загалом імпорт збільшився на 27,3% порівняно з трьома кварталами минулого року.

Окрім Казахстану, найшвидше зростали поставки товарів з Бангладеш – в 2,6 раза, Єгипту – в 2,3 раза. Наш найбільший імпортний партнер – Китай наростив поставки на 42,9% до 61,8 мільйона. Частка Піднебесної в імпорті становить 13,7%. 

З країн Європейського Союзу ми завозимо майже половину від усього обсягу – 211,4 мільйона або 46,8%. Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини (12,1%) та Польщі (13,1%), повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook