Новини
Кримінал

Продавців даних користувачів Інтернет-магазинів викрили на Хмельниччині

Базу, що містила близько 800 тисяч записів про дані користувачів Інтернет-магазинів, зловмисники продавали через месенджери, а отриманою злочинним шляхом інформацією користувалися для онлайн-придбання різноманітних товарів. Діяльність підприємливих молодиків зупинили фахівці кіберполіції спільно з правоохоронцями Хмельницької області.

Логіни та паролі доступу до облікових записів купували на форумах, що спеціалізуються на продажу чужих даних. Після перевірки, входили в облікові записи та шукали такі, які мають позитивний баланс. Далі за гроші інших купували товари для себе. Перевірені бази даних також збували іншим бажаючим скористатися секретною інформацією. Загалом викрадена база даних нараховувала 792 тисячі авторизаційних записів користувачів.

Під час обшуку правоохоронці вилучили у фігурантів справи техніку, мобільники, накопичувачі. За фактом виявлених махінацій відкрите кримінальне провадження. За вчинений злочин обом фігурантам справи загрожує до 6 років ув’язнення кожному.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Фігурантам загрожує до 6 років ув’язнення.

За інформацією поліції Хмельницької області

Нагадаємо, днями у Хмельницькому кіберполіція зупинила діяльність підпільного цеху, в якому виготовляли та реалізовували продукти відомих брендів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook