Новини
Бізнес

Приватний сектор Хмельниччини скоротив поголів’я свиней

Сільське населення Поділля за рік скоротило кількість свиней, що вирощують на власних подвір’ях, на вісім відсотків. Станом на 1 листопада громадяни утримували  135,6 тисячі голів проти 147,4 тисячі торік.

Загалом же поголів’я свиней в області завдяки бізнесу протягом року зросло на 12,9% до 361,5 тисячі. Агрофірми доволі жваво цьогоріч розводили головну українську тварину. За рік кількість свиней, яких вигодовують на агропідприємствах, зросла на 30,7% та сягнула 225,9 тисячі голів.

Якщо поглянути географічно, то найбільше поголів’я свиней утримують в Хмельницькому районі. Так, лише сільгосппідприємства району мають 179,4 тисячі голів.

Окрім свиней, на Поділлі за рік побільшало кіз та овець на 15,6% до 42,2 тисячі тваринок на 1 листопада. Й знову зростання досягнуте за рахунок саме бізнесу. Так, агропідприємства наростили поголів’я на 71,2% до 12,5 тисячі голів. Кількість кіз і овець у населення практично не змінилася: зростання на 1,7% до 29,7 тисячі.

Нагадаємо, що навіть після збільшення показників, нинішнє поголів’я в рази менше, ніж у минулому столітті. До прикладу, в 1980-му в області нараховувалося 217,3 тисячі голів кіз та овець.

Великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств дещо поменшало. На 1 листопада в області налічувалося 229,6 тисячі голів ВРХ, що на 0,3% менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. У тому числі корів нині маємо 121,9 тисячі (98,2% від торішнього рівня).

Агрофірми тримають 59,4 тисячі голів великої худоби, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. На Хмельницький район припадає понад половина ВРХ – 34,1 тисячі штук, на Шепетівський – 19,3 тисячі, Кам’янець-Подільський – 6,0 тисячі.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook