Новини
Бізнес

Надої молока на Хмельниччині перевищили пів мільйона тонн

Валовий надій молока у січні-жовтні становив 565,2 тисячі тонн, що на 0,5% більше, ніж за десять місяців торік. Господарства населення надоїли 405,6 тисячі тонн (падіння на 0,3%), агрокомпанії – 159,6 тисячі тонн (зростання на 2,4%).

Серед сільгосппідприємств упевнено лідирує Хмельницький район – майже 100 тисяч тонн. Компанії Шепетівського району отримали 47,3 тисячі тонн, решта – Кам’янець-Подільського. Фактично показники Хмельницького району вдвічі перевищили результат Шепетівського й удесятеро Кам’янець-Подільського району.

За десять місяців агропідприємства області отримали 435,2 мільйона яєць, що становить 64,9% від показника січня-жовтня минулого року. Господарства населення зібрали 167,4 мільйона штук (на 2,3% менше). Разом уся агрогалузь Поділля отримала 602,6 мільйона. Це становить лише 71,6% від торішніх показників.

Фактично «яєчна підгалузь» впала більше, ніж на чверть. Причому тенденція скорочення виробництва в цій сфері триває в області впродовж усіх останніх років. До прикладу, позаторік ми мали річний показник, що перевищував мільярд яєць, а шість років тому – 1,641 мільярда «урожаю» зібрали аграрії Хмельниччини.

На тлі невтішного результату, який «продемонстрували кури», м’ясна підгалузь має позитивні показники.

 Жива маса сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій, усіма категоріями виробників становила 68,5 тисячі тонн, що на 6,5% більше, ніж минулоріч у січні-жовтні, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Причому підприємства реалізували м’яса 38,2 тисячі тонн (збільшення на 17,5%), населення – 30,3 тисячі тонн (зменшення на 4,7%).

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook