Новини
Інфраструктура

Відреставроване колесо огляду у Хмельницькому підсвітили (ВІДЕО)

Тестування підсвітки відреставрованого колеса огляду у парку ім. М. Чекмана у Хмельницькому провели вчора у сутінках. Так оновлений атракціон виглядає набагато ефектніше, ніж вдень. Проте нагоди покататися на ньому хмельничанам все ще доводиться чекати. Тим часом комунальники взялися облаштовувати поруч нову зону відпочинку.

Технічно колесо огляду, яке встановили у парку ім. М. Чекмана ще у 80-х роках минулого століття, було готове до експлуатації ще на початку жовтня. Атракціон, нагадаємо, повністю відновили: деякі частини відреставрували, а деякі (в тому числі – кабінки) придбали нові. Проте для того, аби хмельничани могли ним скористатися за призначенням, колесо огляду має отримати необхідні дозвільні документи. Коли воно нарешті запрацює, наразі ніхто не береться сказати, хоча не виключено, що це станеться ще до кінця цього року.

Ще одне оновлення, якого зазнав атракціон, – підсвітка, завдяки якій в темну пору доби він виглядає особливо ефектно. Тестували її вчора пізно увечері. Як виглядає підсвічене колесо огляду – можна побачити у відео.

А на території біля відреставрованого колеса огляду наразі тривають роботи з облаштування нової відпочинкової зони.

Проєкт реконструкції парку ім. М. Чекмана розробили ще у 2018 році. Нова відпочинкова зона увійшла до переліку тих, які впорядковують в першу чергу. Тут мають встановити 5 круглих лавок великого діаметра, по центру яких посадять декоративні рослини. Замінять також систему освітлення та покриття – його мають викласти традиційною для Хмельницького бруківкою. У новій відпочинковій зоні також висадять верболисті груші та сакури, розіб’ють газони та квітники.

На оновлення території з міського бюджету вже виділили 2 мільйони гривень. Загалом роботи, які продовжать наступного року, обійдуться у 9 мільйонів. Коли завершать впорядкування цієї частини парку, залежатиме від фінансування.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook