Новини
Здоров’я

Відсоток вакцинованих хворих на COVID-19 подолян збільшується через підроблені сертифікати

Захворюваність та летальність серед вакцинованих хворих на коронавірус збільшується через те, що в розрахунок приймають осіб, в яких документ про щеплення – підроблений. Саме тому люди, які фактично не вакцинувалися, і захворіли, в статистику потрапляють як щеплені. Про це йшлося під час останнього брифінгу у Хмельницькій ОДА. За вихідні у Хмельницькій області додалося ще понад тисячу нових випадків хвороби, померли внаслідок ускладнень близько двох десятків осіб.

Нагадаємо, на Хмельниччині наразі відомо про сім випадків підробки COVID-сертифікатів, які розслідують правоохоронці, встановлюючи обставини видачі фальшивих документів та осіб, до цього причетних. Інформація про медичні заклади та медичних працівників, які можуть бути причетні до фальшування ковідних документів, не розголошується через таємницю слідства.

На брифінгу, який відбувся наприкінці робочого тижня у Хмельницькій ОДА, директор Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександр Завроцький на питання, чи відсторонені від роботи медики, яких підозрюють у причетності до фальсифікації COVID-сертифікатів, відповів досить завуальовано, зазначивши, що шкодує людей, які своє небажання вакцинуватися вирішують коштом медичних працівників, яким тепер доведеться відповідати перед законом. І не лише за виписку “липових” сертифікатів, а й за підроблені довідки про протипоказання до вакцинації.

Також посадовець додав, що власники підроблених документів про отримані щеплення спотворюють статистику не лише захворюваності, а й летальності від хвороби. Адже люди, які за документами вважаються вакцинованими, по суті такими не є.

Станом на 21 листопада вакцинованих першою дозою в області нараховується 396021 особа, двома дозами – 288353 особи. За добу першу дозу отримали 835 осіб, другу – 3055 осіб.

За добу працівники Держпродспоживслужби перевірили 133 суб’єкти господарювання (заклади громадського харчування, об’єкти торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчих ринків та інших об’єкти). Виявлено порушення на 17 об’єктах.
Патрульною поліцією Хмельниччини проведено 98 перевірок маршрутних транспортних засобів.

Поліцейськими Хмельницької області складено 66 адмінпротоколів (всього 12370 протоколів) за порушення правил щодо карантину людей, перевірено 81 транспортний засіб та 105 осіб, які в них перебували.

Здійснено 6 виїздів підрозділами Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області для інформування населення щодо дотримання протиепідемічних заходів та необхідності вакцинації, в ході якого охоплено 18 місць з масовим перебуванням людей, 16 вулиць, 80 зупинок громадського транспорту.

COVID-статистика Хмельниччини за вихідні

За вихідні на Хмельниччині додалося загалом 1333 нові лабораторно підтверджені випадки захворювання:

  • 775 – Хмельницький район
  • 252 – Шепетівський район
  • 306 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікується станом на 21 листопада 16710 осіб, з них 15020 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 57,5%. В лікарнях перебувають 1690 хворих, 115 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2810. Зареєстровано ще 19 летальних випадків:

  • 7 – Хмельницький район
  • 6 – Шепетівський район
  • 6 – Кам’янець-Подільський р-н

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook