Новини
Екологія

Понад пів сотні мішків сміття зібрали хмельничани на Летичівщині (ФОТО)

“Годину чистоти” цього разу свідомі та активні хмельничани провели біля села Марківці, що у Летичівській селищній територіальній громаді. Покликала екоактивістів на допомогу місцева мешканка, якій не байдуже, в якому довкіллі їй доводиться жити. Самі ж селяни, схоже, не дуже поспішали очистити береги річки та навести лад біля свого села.

Вже не вперше активісти руху під умовною назвою “Година чистоти” взялися прибирати за іншими те, що вони не спромоглися донести або довезти до смітників. Перетворивши при цьому мальовничі береги Південного Бугу на звалище непотребу, схоже, за словами хмельничан, на стоянку неандертальців, ніж на зону відпочинку.

Виявляється, неандертальці пречудово уживаються серед нас. До цього висновку ми прийшли, коли опинилися на схилах річки і побачили, що там робиться. А робляться там стихійні сміттєзвалища : без зазріння совісті викидається все, що тільки собі можна уявити! Вочевидь, в цьому беруть участь як неандертальці, які проживають в селі, так і в великому обсязі неандертальці, які приїжджають сюди на відпочинок, – поділилася емоціями від побаченого очільниця групи екоактивістів Олена.

Зазвичай протягом літа екоактивісти прибирали різні локації у Хмельницькому. Проте коли їх покликали на допомогу у сусідню громаду, не злякалися ні відстані, ні холоду, ні колючих чагарників, з яких зрештою навчилися виколупувати різноманітне сміття.

Звіт про свою роботу хмельничани традиційно оформили креативно та показали результати картинками з серії “було – стало”.

Знайшли час екоактивісти і для прогулянки селом.

Відвідали також місцеву церкву, а потому пригостилися обідом, яким їх нагодувала місцева мешканка Людмила Романенко, яка, власне, і покликала хмельничан на допомогу, оскільки прибрати з берега 54 мішки сміття (саме стільки зібрали активісти) одній людині не під силу.

Хочеться вірити, що громада села оцінить наш подвиг (іншим словом не можу назвати цю боротьбу з колючками) і вживе заходів. Хоча б поставить баки для сміття, куди горе-відпочивальники могли б свій непотріб скидати, а не розпихувати під кущами, резюмувала свою розповідь Олена.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook