Новини
Інфраструктура

На дороги Хмельницького висипали 49 тонн солі

Комунальне підприємство БРЕД до роботи в зимовий період готове. Запаси солі та протиожеледної суміші тут достатні для того, аби забезпечити у місті безпечне пересування для автомобілів та пішоходів. Наразі комунальники виходять на нічне чергування, аби оперативно реагувати на можливі проблеми, спричинені погодніми умовами.

Вперше цієї осені дороги Хмельницького зустріли водіїв ожеледицею. Тож комунальники від сьогодні перейшли на зимовий час. В період з 6 до 8 ранку, коли почалося основне підмерзання, на вулиці міста виїхали 7 комунальних автомобілів, які висипали на дороги 49 тонн солі.

Мінус у повітрі та висока вологість утворили ожеледь насамперед на спусках та підйомах. Тому такі вулиці, як Бандери, Західно-Окружна та Кам’янецька посипали в першу чергу. Щоправда, декому з водіїв, які з’їхали з доріг, що потрапили у зону уваги комунальників, довелося маневрувати – через ожеледь та, ймовірно, не змінені вчасно шини, принаймні один легковик сьогодні потрапив у ДТП із заносом.

Фактично по всьому місту була ожеледь, тому об’їхали всі маршрути. Не повна була посипка, але світлофори, перехрестя, пішохідні переходи та небезпечні ділянки посипали повністю, – розповів в.о. директора КП з будівництва, ремонту та експлуатації доріг Володимир Шваєнко.

Скарг від водіїв, кажуть на підприємстві, до диспетчера сьогодні не надходило. Лише патрульні тричі телефонували і просили обробити слизькі ділянки.

Загалом до зими комунальне підприємство БРЕД готове на 100 відсотків. Солі у запасі мають майже 1300 тонн, а піщано-соляної суміші – 5,5 тисячі тонн. Чекають виїздів і спецавтівки – їх уже переобладнали для роботи у зимовий період.

Поки що заступаємо на нічне чергування – з 8 вечора до 8 ранку – поки погода така, що на день ще плюсова температура, але по прогнозу будемо дивитися і вже тоді коригувати графіки, – зазначив Володимир Шваєнко.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook