Новини
Інфраструктура

Для Хмельницької обласної дитячої лікарні потрібно понад 80 мільйонів

Державний фонд регіонального розвитку передбачив для фінансування цьогоріч робіт в обласній дитячій лікарні 72,5 мільйона гривень. З них профінансовано та освоєно в повному обсязі 45,18 мільйона. З передбачених коштів обласного бюджету в сумі вісім мільйонів гривень профінансовано 7,9 мільйона, а освоєно 7,57 мільйона.

Нині проводиться коригування проектно-кошторисної документації. Орієнтовний обсяг фінансування на завершення будівельних робіт складатиме понад вісімдесят мільйонів гривень. Завершення об’єкту планується у наступному році.

Нагадаємо, обласна дитяча лікарня включена до програми Президента України «Велике будівництво» на 2022 рік в частині реконструкції діючого головного корпусу, благоустрою території та укомплектування нового корпусу медичним обладнанням.

Про це йшлося на засіданні колегії Хмельницької обласної державної адміністрації. Інформацію про роботи та кошти надала директор Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Віра Бригадир.

Якщо говорити про інші лікувальні заклади, то для технічного переоснащення лікувальної кімнати для дистанційної променевої терапії радіологічного відділення обласного онкологічного диспансера передбачено десять мільйонів коштів Держфонду, з яких профінансовано 8,13 мільйона та освоєно 4,58 мільйона або 56,3%.

Загалом у рамках програми Президента України «Велике будівництво» у 2021 році на Поділлі реалізовується 19 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, дитсадочків, об’єктів спортивної інфраструктури та приймальних відділень опорних лікарень з обсягом фінансування 405,48 мільйона гривень (державний бюджет – 326,9 мільйона, місцеві бюджети – 78,58 мільйона).

Як зазначив на колегії заступник голови ОДА Сергій Ткачук, не всі керівники та замовники проєктів, які фінансуються в області в рамках програми Президента України «Велике будівництво» та за кошти ДФРР, з повною відповідальністю поставилися до їх виконання, і є ризик не освоєння державних коштів у повному обсязі.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook