Новини
Інфраструктура

Вуличний ліфт біля багатоповерхівки встановили у Хмельницькому (ФОТО)

Нову конструкцію, аналогів якій у Хмельницькому, напевно, немає, встановили у центрі міста, біля будинку, № 16 що на вулиці Проскурівській. Крім нового підйомника для маломобільних людей та батьків з дитячими візочками, тут за кошти з бюджету оновили сходи, якими можна дістатися до під’їздів.

9-поверхівка на Проскурівській відома не лише своєю багаторічною боротьбою з надто активними молодими людьми, які люблять “відпочивати” у чужих дворах, попивши кави у численних кав’ярнях, розташованих поруч, а й тим, що входи у під’їзди розташовані на висоті другого поверху (на першому багато років працював універсам “Південний Буг”, а згодом запрацював сучасний торговельний центр “Променад”). Тож дістатися додому та вийти з нього батькам з маленькими дітьми у візочках, а також людях на інвалідних візках було досить проблематично.

Раніше був єдиний шлях – сходами з пандусом. Тепер же мешканці, яким сходами діставатися важко, можуть скористатися вуличним ліфтом, який встановили біля будинку. А от сходи наразі пандусів не мають, що викликало деякі нарікання з боку хмельничан.

Яки виглядає вуличний ліфт біля будинку, показали у спільноті Хмельницький Development.

Знайшлися й ті, хто розкритикували підйомник, який встановили біля будинку. Так, зазначають у коментарях хмельничани, на порозі 2022 року “можна було встановити щось сучасніше”. Інші ж вважають, що “якщо більш сучасний вигляд коштує ще дорожче, то є сенс витрачати бюджет на обгортку, якщо функції свої цей ліфт виконувати буде?”

Таке написали хмельничани, дискутуючи про новий вуличний ліфт на Проскурівській, 16, а ще показали, як, на їхню думку, мав би виглядати такий підйомник у сучасних реаліях.

З бюджету Хмельницької громади на встановлення підйомника виділили 979 тисяч гривень, ще 68 тисяч гривень коштував його проєкт. Запрацювати ліфт має вже до кінця цього року.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook