Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці запрацював сервіс шерингу документів за допомогою “Дії”

Новий сервіс, який надає послуги з надання копій цифрових документів, збільшив ефективність роботи ЦНАПів і скоротив час на обробку та перевірку документів заявників. Скористатися шерингом документів за допомогою додатка “Дія” у Кам’янці-Подільському можна в управлінні надання адміністративних послуг міської ради.

Як повідомляють у пресслужбі міської ради, адміністратори УНАПУ можуть ідентифікувати особу через “Дію”, а також шерити такі документи, як ID-картка, закордонний паспорт, ідентифікаційний номер, довідка внутрішньопереміщеної особи та свідоцтво про народження. Тобто відвідувачі мають змогу отримувати адміністративні послуги без ксерокопій, у разі, якщо зазначені документи є в “Дії”.

Як відбувається шеринг копій цифрових документів? Ви скануєте код для перевірки документа, користувач підтверджує передачу персональних даних — ви отримуєте всі поля документа у вигляді метаданих та pdf-файлу. Кожна копія має позначку точної дати копії та назви організації, яка її отримала. Метадані — об’єкт JSON з відповідними полями з документа. Завдяки передачі метаданих є можливість налаштувати автозаповнення відповідних полів у системі організації, наприклад, при реєстрації або заповненні анкети клієнта організації.

Копіями можна ділитися безконтактно та не витрачати на це коштів. При собі лиш потрібно мати мобільний телефон і встановлений додаток “Дія”, повідомляють у міській раді Кам’янця.

Такий сервіс є безпечним з наступних причин:

  • дані не потрапляють адміністратору в руки, копія направляється з системи в систему;
  • спрацьовує лише після запиту і вашої згоди;
  • копія документа, яка передається, містить відмітку про те, кому і коли була надана;
  • копія документів підписується кваліфікованим електронним підписом в “Дії”.

Нагадаємо, у Хмельницькому днями відкрили перший пункт Команди підтримки Дії. Волонтери надають допомогу всім, хто її потребує у приміщенні гіпермаркету “Епіцентр”. Там же працює один з центрів вакцинації.

За інформацією Кам’янець-Подільської міської ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook