Новини
Інфраструктура

Понад 3000 квартир здано в експлуатацію на Хмельниччині

На Поділлі протягом січня-вересня добудовані та прийняті в експлуатацію будинки, що мають 3196 квартир. Із загального обсягу 68,3% будинків мають дві та більше квартир, 31,7% – одноквартирні будинки.

За цей час здано в експлуатацію 251,2 тисячі квадратних метрів житла, що на 28 відсотків більше, ніж за відповідний період минулого року.

Сільські квартири зазвичай більші за міські. Причому доволі суттєво – в понад півтора раза. Так, в сільській місцевості середня площа квартири, в яку заселялися цьогоріч громадяни, становила 116,8 метра квадратних, а у міській – 74,1 квадрати загальної площі. В середньому по області вийшла цифра – 78,6 метра.

Як бачимо, полюбляють подоляни чималеньке житло, втомившись, мабуть, від «хрущівок» і «гостинок» свого дитинства (якщо вести мову про містян).

За обсягами будівництва у лідерах Хмельницький район – 186,2 тисячі квадратних метрів загальної площі житла, або майже три чверті загального житлового будівництва. Зростання темпів у Хмельницькому районі становило 24,4% порівняно з дев’ятьма місяцями минулого року.

Лідером же за приростом житла став Шепетівський район: зведено на 73,4% більше. Проте за обсягами, не зважаючи на стрімкий темп будівництва, Шепетівщина пасе задніх. В районі споруджено 22,6 тисячі квартирних метрів квадратних житла.

У Кам’янець-Подільському районі здали квартири новоселам площею 42,3 тисячі квадратів. Темпи зростання на рівні Хмельницьких – 26,3%, що також нижче середньообласних показників.

Крім того, за повідомленням Головного управління статистики у Хмельницькій області, протягом дев’яти місяців прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки загальною площею 19,9 тисячі квадратів, що на 2,1% більше у порівнянні з торішнім відповідним періодом.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook