Новини
Культура

Виставка прикрас з бісеру відкрилася у Хмельницькому

Ґердани, кризи, браслети, кольє, сережки та намиста – 125 прикрас для жінок та чоловіків демонструють на персональній виставці “Сяйво душі” хмельничанки Алли Учик, що відкрилася у Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури та мистецтва.

Кожна прикраса, зроблена майстринею, – унікальна. На їх виготовлення хмельничанка витрачає від кількох днів до трьох місяців.

Захопилася бісероплетінням Алла Учик чотири роки тому. після 25 років роботи юристкою та випробувань долі жінка кардинально змінила професію.

Створення прикрас з бісеру – клопітка та титанічна робота, яка потребує не лише натхнення, а й терпіння.

Вироби з бісеру з українськими традиційними орнаментом і квітами для багатьох власників стають оберегами. І привертають увагу оточуючих.

Бісер – дуже дивний матеріал. Якщо я хочу добутися якогось відтінку, я змішую фарби. А тут ти маєш перелік бісеру – і ти маєш з переліку цих кольорів скласти квітку. І скласти так, що вони виглядають як живі, – поділилася враження на відкритті виставки хмельницька писанкарка Світлана Делікатна.

Алла Учик працює переважно вночі, коли приходить натхнення.

Почала вивчати наші стародавні оберігові символи. Які би не були думки, коли я сідаю за роботу, відключаюся повністю. І мені хочеться їх донести до всіх людей. Щоб мої прикраси зігрівали та оберігали тих, хто буде їх носити. Напевно, від того і з’явилася назва “Сяйво душі”, – каже майстриня.

Майстер-класи і виставки митців в обласному центрі культури і мистецтва планують організовувати щомісяця.

Виставка виробів Алли Учик триватиме до 10 грудня 2021 року, відвідати її можна безплатно з понеділка по п’ятницю з 11.00 до 16.00.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook