Новини
Суспільство

Хмельничани обурилися станом дендропарку після від’їзду атракціону з динозаврами

Динопарк з Хмельницького поїхав, але пристрасті за ним як вирували від самого початку, так і продовжують вирувати надалі. Тепер хмельничани обговорюють стан ділянки дендропарку, на якій протягом двох місяців був встановлений атракціон з механічними фігурами копій доісторичних створінь. На думку небайдужих до стану зелених зон мешканців Хмельницького, територія під динопарком безнадійно пошкоджена і на її відновлення знадобляться чималі кошти. Поодинокі заперечення тих, хто вважає, що навесні від динозаврів у Хмельницькому не залишиться і сліду, тонуть у хвилях обурення опонентів.

Пристрасті за динозаврами

Традиційно на захист території дендропарку Поділля виступив хмельницький активіст Андрій Попик. Допис з гучним гаслом “Динозаври знищили парк” він опублікував на своїй сторінці у Фейсбук.

На доказ своїх слів хмельничанин виклав фото землі, на якій видно сліди важкої автомобільної техніки, на якій, швидше за все, вивозили конструкції атракціону.

Лише поодинокі хмельничани у коментарях під дописом вважають. що аж такої непоправної шкоди території не завдано, і навесні все заросте молодою травою. Більшість же вважає, що на відновлення території доведеться витратити кошти платників податків, причому – немалі. Опублікували в коментарях також “прайс” за “знищення або пошкодження газонів та квітників”.

Щоправда, чи можна віднести цю ділянку парку до газону – питання дискусійне.

Газон природне декоративне покриття, яке складається з штучно висіяних або висаджених рослин, які утворюють рівномірне площинне покриття. 

Трава, земля, бруківка, збитки

У коментарях хмельничани писали таке:

Прогнозовано, на жаль.. шкода, що пізно. Ще до його встановлення на сторінці мера писала, що саме така доля очікує наш парк.. і нарвалась на купу хайпу, іронії і обурення мам з дітьми, які, виявляється, дуже чекали приїзду цього….

Не в траві витоптаній діло, а в який карман пішла ”різниця” за аренду парку ???????

Як варіант, виникне ідея закласти це місце плиткою. І поставити слоника з дроту і пари листочків. “Я памятник себе воздвиг нерукотворный…”

Жесть! Нехай будуть відновлювати за кошти тих, хто орендував цю частину земельної ділянки Дендропарку “Поділля”. Цікаво, яка позиція місцевої влади з приводу такого ганебного стану трави.

питай публічну відповідь в Симчишина! хай не шиється. Він ж публічно заявляв, що це він особисто їх запросив, нехай розгрібає тепер результати своїх гостей

Динозаврів можна було і на площі поставити… їм не пофіг де стояти!?

Подекуди переходили на особистості

Пригадали у коментарях і заплановану реконструкцію парку ім. М. Чекмана.

Майже офіційно

Коментарів від представників влади Хмельницького під дописом Андрія Попика поки не видно, натомість відреагувала засновниця парку динозаврів, який два місяці гостював у дендропарку.

Добрий день п. Андрію. Я засновниця Парку Динозаврів Поляниця і разом з Юрієм Сторожуком організатор парку динозаврів в Дендропарку. Ми ще до початку виставки зобов’язались оплатити всі роботи з монтажу, демонтажу, облагородження і в разі пошкодження землі, відновлення ділянки в даному парку. Зараз проводиться розрахунок робіт, які треба зробити. Повірте, жодної копійки з бюджету витрачено не буде. І ще є велике прохання не оприлюднювати дані, чи то припущення щодо відвідуваності Парку Динозаврів, які абсолютно не відповідають дійсності, – йдеться у коментарі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook