Новини
Екологія

Кленів на 180 тисяч висадять у Хмельницькому

Сотню саджанців кленів, кожен в середньому вартістю 1800 гривень, придбали у Хмельницькому, аби висадити їх у середмісті. За словами комунальників, осінньо-весняний період – найкращий для таких робіт, оскільки дерева перебувають в стані спокою і гарантовано приймуться на новому місці. Частина саджанців клена Фрімана вже зайняли свої місця на вулицях міста. Також у планах – висаджувати клени кулясті.

Нова кленова алея з’явилася поруч із парком Франка у Хмельницькому. Днями бригада озеленювачів тут висадила 9 молодих дерев. Комунальне підприємство із зеленого будівництва і благоустрою міста придбало саджанці за тендерною процедурою. Переможцем стало столичне товариство.

Дерева обійшлися місту у понад 180 тисяч гривень. Ми закупили 100 саджанців, які, вважаємо, даруватимуть гарний настрій мешканцям міста, – розповіла директорка КП Олена Мельникова.

Нові дерева, висаджені вздовж вулиць, не заважатимуть перехожим і транспорту, кажуть комунальники.

Почали підсадку дерев у центрі міста – на вулиці Героїв Майдану, Соборна, Кам’янецька, Гагаріна.

Дерево зараз перебуває в стані спокою. Тому садити та підсаджувати саджанці найкраще саме в осінньо-весняний період. Приживання в такому випадку – стовідсоткове, – каже майстер комунального підприємства Леонід Муляр.

Замість видалених раніше аварійних та пошкоджених дерев тепер на кожній з центральних вулиць міста зростатимуть нові клені Фрімана. Три дворічні саджанці висадили також на вулиці Проскурівській, навпроти лялькового театру, де відзавтра почнуть монтувати нову льодову гірку, яка на два місяці стане частиною Різдвяного ярмарку.

У планах підприємства – посадити ще кілька десятків дерев клена кулястого на вулицях Хмельницького до кінця року.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook