Новини
Здоров’я

Новий ліфт з панорамним вікном запрацював у дитячій лікарні в Хмельницькому

У Хмельницькій обласній дитячій лікарні встановили новий ліфт. Старий вийшов з ладу і не працював понад 30 років. Весь цей час пацієнти та медперсонал з поверху на поверх ходили пішки. Для будівництва нового підйомника кошти надійшли з двох джерел фінансування.

У новому підйомнику встановили панорамне вікно, аби людям, які страждають на клаустрофобію, було легше ним скористатися. Ліфт просторий і пристосований для пацієнтів з порушеннями слуху та зору.

Перед тим, як встановлювати ліфт, ми говорили з проєктантами, що це медична установа, в якій можуть перевозитися особи з маломобільних груп, каталки медичні. До прикладу, у нас хірургічний профіль на третьому поверсі, а на першому – реанімаційне відділення. І завдяки новому ліфту ми можемо перевезти пацієнта після проведення оперативного втручання, – пояснює директорка КНП «Хмельницька обласна дитяча лікарня» Лілія Брухнова.

За словами керівниці медичного закладу, для спорудження нового ліфта залучили два джерела фінансування: кошти обласного бюджету та власні, зароблені програмою медичних гарантій.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook