Новини
Інфраструктура

Пасажиропотік у хмельницьких тролейбусах надалі скорочується

Протягом 10 місяців року автомобільним пасажирським транспортом перевезено 27,3 мільйона громадян, що на 12,5% менше, ніж за відповідний період минулого року. В тролейбусах ситуація ще гірша: послугами електротранспорту скористалися 19,6 мільйона людей, що на 16,2% менше, ніж за десять торішніх місяців.

Якщо відверто, то пандемія вкупі з транспортними новаціями погано вплинула на кількість пасажирів. Якщо у першому півріччі спостерігалося зростання пасажиропотоку, то з середини року цифри стали знижуються. За підсумками, до прикладу, п’яти місяців електротранспорт демонстрував зростання на вісім відсотків. Навіть за січень-липень ще фіксувався незначний, але приріст – менш ніж на відсоток.

Але вже за дев’ять місяців ми мали 12,2% спаду, нині – 16,2%. Валідатори винні? Пандемія? Обмеження на перевезення? Нехай фахівці аналізують.  Між тим, варто згадати, що в минулому ХКП «Електротранс» демонстрував стабільне зростання. До прикладу, у 2015-му році послугами електротранспорту скористалися 34,5 мільйона пасажирів, у 2017-му – 38,3 мільйона, в 2019-му – 42 мільйони.

За січень-жовтень послугами пасажирського транспорту в області загалом скористалися 46,8 мільйона пасажирів, що на 14,1 менше, ніж торік. Пасажирообіг автомобільним та тролейбусним транспортом становив 436,6 мільйона пасажиро-кілометрів, що на 11,2% менше обсягу відповідного періоду попереднього року.

В противагу – вантажні перевезення демонструють зростання. В січні-жовтні вантажообіг підприємств транспорту області становив 1021,6 мільйона тоннокілометра, що на 10,7% більше відповідного періоду попереднього року. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, транспортники перевезли 5794,7 тисячі тонн вантажів, що на 12,6% більше, ніж за десять місяців торік.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook