Новини
Дозвілля

“Укради мене у війни”: у Хмельницькому влаштують бал для військових

Бал для військовослужбовців, ветеранів АТО й ООС й волонтерів відбудеться в Хмельницькій філармонії 11 грудня. Захід називатиметься “Укради мене у війни”. Очікується, що в ньому візьме участь 100 запрошених разом із супутницями. До організації події долучилися благочинці й місцева волонтерська організація “Мистецька сотня “Гайдамаки”.

Ми завжди шануємо чоловіків. А це перший бал, де хлопці подякують жінкам поруч. Захід присвячений дружинам, матусям, нареченим – всім, хто зберігав сімейне вогнище, допомагав хлопцям виходити з посттравматичного синдрому. А також – дівчатам, які пішли служити й волонтерити, – розповідає організаторка балу Олена Ярошенко.

Форма одягу для учасників АТО/ООС – військова. Для їхніх супутниць – вечірні сукні. Для запрошених гратиме оркестр 19-ої  ракетної бригади. Очікується й виступ “Дніпровської сотні” – військових, які психологічно реабілітуються, танцюючи. Вони покажуть танцювальні майстер-класи.

Ми відмовилися від виступу професійних танцюристів. Гратимуть, співатимуть і танцюватимуть військові. Буде танцювальний блок, але нікого не змушуватимуть виконувати, наприклад, саме вальс, – зазначає Олена Ярошенко. 

У Хмельницькому захід проєкту “Бал героїв” влаштовують вперше. Така подія вже відбулася у Запоріжжі у 2019-му. 4 грудня там влаштують другий бал під назвою “Я не втомився, а ти?”. Наступного року захід планують у Києві.

Сподіваються, що бал буде щорічним і відбуватиметься з іншою номінацією. Тобто буде присвячений не лише жінкам, а й військовим волонтерам, матусям й дружинам, які допомогли реабілітуватися військовим з мізерними шансами, військовим династіям, дівчатам-цивільним медикам, які пішли служити, родинам  військових з чотирма і більше дітей, – додає Олена Ярошенко.

На балу планують організувати і ярмарок. На ньому зможуть реалізувати вироби військові, які після повернення з війни започаткували власний  бізнес.

Нагадаємо, у 2019 році у Хмельницькій обласній філармонії відбувся Різдвяний бал. Головними учасниками його були діти, а мету захід мав шляхетну – збір коштів на придбання ліцензійної методики для роботи з дітьми-аутистами.

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook