Новини
Екологія

Понад пів мільйона збитків завдали мешканці Хмельниччини природі незаконною риболовлею

Протягом листопада державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля провели 57 рибоохоронних рейдів та викрили 61 порушення природоохоронного законодавства. З них 11 – грубі. Оштрафували порушників на майже три тисячі гривень, а от шкоди від браконьєрства природі завдано на майже 600 тисяч гривень.

Всього протягом місяця рибінспектори склали 28 протоколів за порушення правил рибальства, 5 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів та 1 – за невиконання розпоряджень чи приписів. Крім цього, було оформлено 16 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Як повідомляють у пресслужбі Хмельницького рибоохоронного патруля з посиланням на його керівника Андрія Полудняка, протягом місяця порушників загалом оштрафували на 2 771 грн. Збитки ж становлять 581 366 грн. Щодо заборонених знарядь лову то їх вилучали майже під час кожного патрулювання водойм – всього таких відібрано у браконьєрів 41 одиниць.

До суду передано 13 адміністративних справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Як приклад, навели у Рибоохоронному патрулі випадок, який зафіксували наприкінці листопада на річці Південний Буг у Хмельницькому. Чоловік рибалив сіткою, і до прибуття рибінспекторів встиг витягнути з води 8 щук, 2 карасі сріблястих та 2 окуні. Зловивши 12 рибин, за новими тарифами, завдав збитків природі на 37 230 гривень. За що отримав протокол про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, наприкінці листопада у Південний Буг випустили тонну молодої риби вагою в середньому 300 грамів, придбаної за кошти підприємця. До наступного року її вага має збільшитися до півтора кілограма.

За інформацією пресслужби Хмельницького рибоохоронного патруля

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook