Новини
Офіційно

Голова Хмельницької ОДА ліквідував обласну службу місцевих автодоріг

Створене на початку минулого року колишнім головою Хмельницької ОДА державне підприємство «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» нинішній очільник області ліквідував своїм розпорядженням від 29 листопада.

Як зазначено у документі, який підписав Сергій Гамалій, спеціально створена ліквідаційна комісія повинна:

  • повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію, про ліквідацію ДП “Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг”;
  • подати державному реєстратору документи, необхідні для проведення державної реєстрації припинення підприємства;
  • забезпечити проведення інвентаризації майна державного підприємства “Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг”, подання всіх необхідних звітів та актів до відповідних органів;
  • забезпечити у ході реалізації розпорядження дотримання законодавства про працю.

Причина ліквідації державного підприємства у розпорядженні не зазначена. Разом з тим, у квітні 2021 року керівник ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» Сергій Дуда, призначений попереднім очільником області Дмитром Габінетом, був відсторонений головою ОДА Сергієм Гамалієм (без пояснення причин) від виконання своїх повноважень. Одночасно була створена робоча група з вивчення окремих питань діяльності ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг». У травні Сергія Дуду було звільнено з займаної посади.

Рішення про звільнення ексочільник державного підприємства оскаржив у суді. В середині листопада відповідно до рішення Хмельницького міськрайонного суду Сергія Дуду було поновлено на посаді директора обласної служби місцевих автодоріг. Розпорядження за підписом першого заступника голови Хмельницької ОДА Сергія Тюріна було опубліковане на сайті Хмельницької ОДА 19 листопада. А вже 29 листопада, як зазначалося вище, з’явився документ за підписом голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія про ліквідацію служби.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook