Новини
Дозвілля

Лазерне шоу, костюмований забіг та дискотека: у Хмельницькому оприлюднили програму Різдвяного ярмарку

Відкриття Різдвяного ярмарку та новорічної ялинки в обласному центрі заплановане вже у ці вихідні, 4 грудня. Хмельницький знову одним з перших засвітить новорічне дерево та дасть старт роботі території відпочинку на новорічні та різдвяні свята. У міській раді оприлюднили попередню програму роботи ярмарку, виділивши головні події, які відбуватимуться в центрі міста протягом двох місяців.

Нагадаємо, цього року територію Різдвяного ярмарку у Хмельницькому збільшили завдяки новому для міста атракціону – льодової тюбінгової гірки, яку наразі активно обговорюють хмельничани, зокрема, через те, що частина вулиці Проскурівської стала з понеділка недоступною для паркування автомобілів. Автовласники нарікають на те, що така перепона на дорозі значно ускладнила їхнє життя. Решта ж хмельничан, які не мають власного транспорту, схоже, з нетерпінням чекають, коли запрацює нова атракція на Різдвяному ярмарку.

Отож, головні події, які відбуватимуться в період з 4 грудня 2021 року по 19 січня 2022 року, за версією організаторів будуть такі.

Після відкриття ялинки, що відбудеться вже в цю суботу, наступна подія – 13 грудня – театралізоване дійство “Андріївські вечорниці”, що вже стало традиційним для новорічно-різдвяних свят у Хмельницькому. Завершить програму, яка почнеться о 18.00, виступ відомого хмельницького гурту “Чумацький шлях”.

Резиденція Святого Миколая цього року, нагадаємо, змінила локацію і працюватиме в обласному академічному театрі ляльок. Відкриється вона 18 грудня.

І вже наступного дня, 19 грудня, на Різдвяному ярмарку продовжать зустрічати Миколая – під час театралізованого дійства, разом з гуртом “Пацики з Франека”. Початок – о 17.00. Завершить день лазерне шоу.

23 грудня всі бажаючі зможуть отримати Благодатний вогонь, який роздаватимуть пластуни та послухати виступи фольклорних колективів.

Коляду зустрічатимуть у Хмельницькому 26 грудня під час ще одного театралізованого дійства, яке почнеться також о 17.00.

Традиційна дискотека для хмельничан, які воліють зустрічати Новий рік в компанії незнайомців на вулиці, стартує 31 рудня о 23.00.

Після новорічних пригощань та відвідин рідних, 2 січня всім бажаючим пропонують скинути набрані за святковим столом кілограми під час костюмованого забігу, який стартує від ТЦ “Дитячий світ” і традиційно завершиться біля ялинки. Почнеться забіг о 12.00.

7 січня перед хмельничанами виступатиме гурт “Toloka”, а 8 січня відбудеться парад вертепів, який також стартує з початку вулиці Проскурівська.

Щедруватимуть у центрі Хмельницького 14 січня – під час народного гуляння “Зірковий щедрий вечір”, а завершиться цей день вогняним шоу.

І вже 19 січня, після Водохреща, Різдвяний ярмарок у Хмельницькому урочисто та офіційно планують закрити.

Нагадаємо, на території ярмарку протягом двох місяців працюватимуть різдвяні будиночки, де можна буде придбати новорічні прикраси, подарунки, сувеніри, а також підкріпитися гарячою вуличною їжею.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook