Новини
Суспільство

Діагностична мобільна станція курсує дорогами Хмельниччини

За допомогою спеціального обладнання патрульні можуть перевірити низку характеристик транспортного засобу. За водіння несправного автомобіля можна отримати штраф, а за неусунення порушення – позбутися водійського посвідчення.

Діагностична мобільна станція – це спеціалізована машина, облаштована 10 різними пристроями. З їх допомогою патрульні поліцейські перевіряють справність автомобілів. Зокрема, можуть виміряти товщину протектора шини. У комплекті також є шумомір та газоаналізатор. А ще – прилад для вимірювання рівня тонування скла. Раніше патрульні визначали його, як-то кажуть, «на око».

Є певні норми. Якщо брати бокові, це має бути не менше 70% світлопропускання, якщо вітрове – не менше 75%. Все, що менше – вважається технічною несправністю транспортного засобу, – пояснює старший інспектор відділу з безпеки дорожнього руху УПП в області Сергій Мартинюк.

Діагностична мобільна станція в області запрацювала на початку листопада. За день патрульні з її допомогою перевіряють до сотні автомобілів. Кажуть, що кожна третя машина – несправна.

Задля перевірок патрульні зупиняють пасажирські автобуси та маршрутки, таксі та вантажні автомобілі. А ось приватні транспортні засоби поки – поза увагою діагностичної станції. Для того, щоб зупинити будь-який автомобіль, потрібно скласти акт перевірки транспортного засобу, пояснює Сергій Мартинюк.

Штраф за водіння несправного автомобіля становить від 340 до 680 гривень. Якщо за пів року порушення не буде усунуто, водія можуть тимчасово позбавити водійського посвідчення.  

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook