Новини
Дозвілля

У Хмельницькому засвітили головну новорічну ялинку (ВІДЕО)

Відкриття Різдвяного ярмарку у Хмельницькому розділили на дві частини, зважаючи на те, що область досі перебуває у “червоній” зоні. Тож сьогодні, 3 грудня, у центрі Різдвяного ярмарку засвітили головну ялинку Хмельницького, а завтра, 4 грудня, почне свою роботу повноцінно Різдвяний ярмарок.

Урочисту місію із ввімкнення вогників на ялинці виконав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Після того, як ялинка засяяла, міський голова відповів на питання, що хвилюють наразі хмельничан, проанонсувавши заходи, які відбуватимуться на Різдвяному ярмарку протягом майже двох місяців.

Ми планували, що символічне запалення ялинки, відкриття Різдвяного ярмарку відбудеться за інших умов, за інших обставин. Ми готували святковий концерт «Зірки запалюють ялинку», ми хотіли б, щоб тут були місцеві хмельницькі зірки, але на сьогодні ми перебуваємо в «червоній зоні», хоча направду маємо хорошу динаміку до зниження. Це дає нам підстави сподіватися, що у грудні-січні всі ті заходи, які ми запланували, в нас відбудуться, – наголосив міський голова.

Найбільше декого з хмельничан наразі хвилює питання, для чого перекрили вулицю Проскурівську і чи не можна було поставити новий атракціон десь в іншому місці, до прикладу, на майдані Незалежності.

Коли я ще не був міським головою, я часто приходив дивитися, як відбувається святкування на майдані Незалежності. Добре пам’ятаю, що таке майдан Незалежності і Новий рік, коли стояла бідненька ялинка і один кіоск, і чоловічок на конику возив дітей. І на майдан зазвичай на Новий рік приходило 10, 15, 20, 30 людей. Після того, як почалася революція Гідності і російсько-українська війна, ми забрали з майдану абсолютно всі розважальні заходи. Жодних розважальних заходів на майдані Незалежності не проводять, тому що для нас це трошечки інший символи, на майдані ми прощаємося з Героями, проводимо заходи пам’ятні, меморіальні, офіційні, але не розважальні, – пояснив Олександр Симчишин.

Також він додав, що у місті з 2016 року визначена локація під новорічно-різдвяний ярмарок – це Проскурівська і майданчик біля кінотеатру.

В перспективі ми хочемо далі розвивати зону від вулиці Володимирської до вулиці Свободи. Це буде пішохідна зона і ярмарок буде продовжуватися туди. Тому льодова гірка стоїться на Проскурівській, оскільки це частина Різдвяного ярмарку, – прокоментував міський голова.

Щодо вартості оренди частини вулиці, яку наполегливо намагаються дізнатися деякі мешканці міста, то, як пояснив міський голова, це буде залежати від того, скільки працюватиме гірка у Хмельницькому:

Можливо, підприємець передумає через три дні, збере гірку і поїде в Дніпро. Тому що він вже не раз говорив, що йому краще там працювати, ніж в Хмельницькому відповідати на купу незрозумілих питань. Якщо він відпрацює весь період роботи ярмарку, до 25 січня, то це, попередньо, буде вартувати 25 тисяч гривень квитками для різноманітних пільгових категорій населення і 35-40 тисяч гривень на рахунки Різдвяного ярмарку, а потім оплата в загальній цифрі піде на рахунок управління культури за весь безпосередньо ярмарок.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook