Новини
Інфраструктура

У Славуті за програмою “Велике будівництво” реконструюють школу та лікарню

З ходом робіт на об’єктах «Великого будівництва», що фінансуються за кошти державного бюджету, Сергій Тюрін та Володимир Білик ознайомилися днями під час робочого візиту до міста. Увагу міського голови Василя Сидора звернули під час інспекції на те, що частина коштів на одному з будівництв досі не освоєна, а до кінця року залишилося менше місяця.

Перший з об’єктів, який відвідали посадовці – навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія”. Цей проєкт увійшов до програми Президента України #Велике_будівництво. Наразі завершується реконструкція корпусу №1. За словами Василя Сидора, оновлення в навчальному закладі дозволить створити комфортні умови для навчання в одній з кращих шкіл міста, адже поки що учні змушені навчатися в різних корпусах.

У новому приміщенні будуть облаштовані сучасний харчоблок, велика спортивна зала, актова зала зі сценою, спеціалізовані навчальні класи із необхідним обладнанням.

Будівельники вже завершили більшу частину робіт з утеплення та оштукатурення фасадів корпусу, а також активно проводять внутрішні оздоблювальні роботи: фарбування стін, облаштування керамічною плиткою підлоги їдальні, фоє та коридорів, монтаж світильників, тощо.

Період реалізації проєкту – 2018-2021 роки, загальна кошторисна вартість – 74,4 млн гривень. Ступінь будівельної готовності об’єкта складає 86%. У 2021 році на його реалізацію передбачено 35,5 млн грн коштів державного фонду регіонального розвитку та 10,8 млн грн коштів місцевого бюджету. На сьогодні з передбачених та профінансованих в повному обсязі коштів ДФРР освоєно 30,48 мільйона гривень (85,6%). Також профінансовано та освоєно 3,38 мільйона грн з передбачених коштів місцевого бюджету.

Ознайомившись із ходом будівництва, обласні посадовці відзначили належні темпи виконання та значний обсяг роботи. Проте, як наголосив Сергій Тюрін, частина коштів з державного бюджету все ще не освоєна, а до завершення року залишився місяць. Тому зараз будівельники мають докласти усіх зусиль, аби виділені кошти були використані повністю, а роботи завершені вчасно та якісно.

Ще один об’єкт “Великого будівництва”, який відвідали у ході візиту Сергій Тюрін та Володимир Білик – приймальне відділення Славутської міської лікарні. В рамках програми Президента тут була проведена реконструкція та здійснена добудова переходу між приймальним відділенням та відділенням інтенсивної терапії та анестезіології. Добудовано також “теплий” заїзд для карет швидкої на 2 автівки, аби транспортування хворих було комфортним, а лікарі уже з перших секунд прибуття могли надавати належну допомогу. Нещодавно було завершено процедуру отримання ліцензії на роботу комп’ютерного томографа, придбаного за кошти державного бюджету, тому тепер лікарі відділення готові невідкладно проводити повний обсяг необхідної діагностики, як заведено у світовій практиці.

Окрім того, заступники голови ОДА ознайомилися і з іншими роботами, що проводяться на території лікарні. Зокрема, наразі тут триває капітальний ремонт покрівлі корпусу №3 та встановлення ліфта-підйомника для транспортування хворих.

Не могли оминути увагою посадовці і питання киснезабезпечення, яке у зв’язку із епідемією COVID-19 дуже гостро постало перед усіма медичними закладами, що надають стаціонарну допомогу хворим з коронавірусною інфекцією.

Як повідомив Славутський міський голова, уже здійснено підготовчі роботи для встановлення кисневої станції, що забезпечить безперебійне постачання кисню до лікарняних палат.

Ще один важливий момент, на який звернув увагу Сергій Тюрін – це безперебійне постачання електроенергії для лікарні. Зокрема, посадовці оглянули новий генератор, цьогоріч придбаний закладом з цією метою. Відтепер у лікарні є два таких агрегати, і у разі перебоїв з постачанням електроенергії можуть бути задіяні обидва, причому новий генератор вмикається автоматично за кілька секунд після припинення основного енергопостачання. Роботу його продемонстрував посадовцям працівник закладу, що відповідає за експлуатацію цього обладнання, змоделювавши ситуацію із вимкненням електропостачання.

Сергій Тюрін наголосив, що це дуже важливий крок для лікарні, адже у критичній ситуації усі хворі, особливо ті, що потребують підтримки життєдіяльності за допомогою апаратів, будуть у безпеці, а персонал лікарні зможе працювати у штатному режимі.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook