Новини
Суспільство

Тарифи на тепло для хмельничан не зміняться

Міський голова назвав бюджет наступного року чи не найгіршим за останні 7 років. Бюджет поточного року вдалося перевиконати на понад 20 мільйонів, проте левина частка коштів піде теплопостачальникам, аби компенсувати їм втрати через здорожчання газу. Разом з тим, населення пообіцяли захистити від підвищення тарифів. А от росту вартості харчування у навчальних закладах уникнути не вдасться. Загалом під час засідання виконкому розглянули 21 питання.

На позачерговому засіданні виконкому у Хмельницькій міській раді тарифне рішення прийняли одним з перших. Теплопостачальники пообіцяли, що опалення та гаряча вода для населення у цьому сезоні не подорожчають.

Не зважаючи на те, що Національна комісія підняла тариф для населення, ми вирішили зобов’язати наші комунальні підприємства застосувати тариф минулого року, зважаючи на кризову ситуацію, яка є в країні, – прокоментував рішення влади хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Розглянули під час засідання виконкому і зміни до бюджету-2021. Він буде перевиконаний на 23 мільйони гривень. З них 18 мільйонів, через здорожчання газу, виділяють двом теплопостачальникам. 3 мільйони – на продовження будівництва відділення невідкладних станів у міській дитячій лікарні.

На найближчій сесії міської ради депутати мають розглянути і проєкт бюджету на наступний рік. Як зазначив міський голова, він буде найгіршим за останні 7 років. До слова, свого часу міський голова називав найгіршим і ухвалений бюджет на 2020 рік. Тоді причиною було те, що, зокрема, те, що значну частину коштів забирали з міського бюджету у державний. 

Бюджет в частині розвитку капітальних видатків, ремонтів, будівництв є гіршим, ніж був бюджет 2021. Звичайно, ми в рівній частині забезпечуємо усі галузі, але ті потреби, які подавали розпорядники коштів, набагато більші, в 5-7 разів по окремих галузях, ніж ми наразі зможемо забезпечити, – сказав міський голова.

Розробили також нову програму розвитку освіти. За неї слідом за членами виконкому голосуватимуть депутати на найближчій сесії.

З січня місяця будемо мати збільшену вартість харчування: у школах – до 20 гривень, у садочках – до 32-36 гривень, залежно від вікової категорії, – розповіла Ольга Кшановська, в.о. директорки департаменту освіти та науки ХМР.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook