Новини
Суспільство

У Хмельницькому геріатричному пансіонаті відкриють нове відділення

У Хмельницькому геріатричному пансіонаті для ветеранів війни та праці проживає 87 підопічних. Більшість з них – люди з інвалідністю. Незабаром на базі закладу запрацює відділення для осіб з особливими потребами віком від 18 до 60 років, розраховане на 30 місць.

Про ініціативу високопосадовці області повідомили 3 грудня, у Міжнародний день людей з особливими потребами під час візиту до пансіонату. Користуючись нагодою, гості привезли і корисні подарунки для дозвілля мешканців майбутнього осередку.

Ми подарували телевізор і звукову систему. Люди зможуть відпочивати в окремій кімнаті, де зможуть користуватися інтернетом, дивитися новини і, маємо надію, проводитися своє дозвілля цікаво, – розповів голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

Відділення облаштують на 4 поверсі закладу. Тут будуть одно- та двомісні кімнати, враховуючи індивідуальні потреби мешканців.

За насиченість режиму підопічних відповідатиме окремий спеціаліст. А розпорядок дня від решти жителів пансіонату дещо відрізнятиметься.

Тут буде більш активний спосіб життя. Можливо, для бажаючих, він буде починатися з ранкової зарядки. Сніданок, обід і вечеря будуть загальні для всіх. Далі буде визначений індивідуально, які заходи реалізовуватимуть для підопічних. В тому числі це будуть заняття на тренажерах в лікувально-фізкультурному кабінеті або в інший спосіб, – розповіла директорка Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА Ірина Ковальчук.

А після обіду на підопічних чекатимуть організоване дозвілля та розваги, серед яких музичні уроки, інтелектуальні заняття та живе спілкування.

У новому відділенні опікуватимуться як уже тутешніми мешканцями, так і жителями інших інтернатних закладів області – на тимчасовій чи постійній основі.

Наразі у закладі тривають ремонтні роботи, пов’язані також із усуненням порушень правил пожежної безпеки. Усе – за кошти з обласного бюджету. На проведення ремонтних робіт передбачено 460 тисяч гривень, які наразі вже освоєні. Також передбачені роботи зі встановлення пожежної сигналізації та управління евакуації. На ці потреби передбачили 1 мільйон 360 тисяч гривень.

Відкриття нового відділення для людей з інвалідністю прогнозують на травень 2022 року.

Відео: Перший Подільський


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook