Новини
Бізнес

Зарплата у Кам’янець-Подільському районі – найнижча на Хмельниччині

Штатні робітники Кам’янеччини протягом року отримували найнижчу в області зарплатню. Якщо в середньому заробітна плата на Поділлі в третьому кварталі становила 12,3 тисячі гривень, то в Кам’янець-Подільському районі – 10,7 тисячі.

Ця тенденція простежується протягом усього поточного року (відслідкувати ситуацію в минулі періоди складніше: в області змінився адміністративно-територіальний устрій). Так, у другому кварталі на Поділлі платили в середньому 12,2 тисячі, а на Кам’янеччині – 10,9 тисячі; в першому – 11,2 та 10,1 тисячі відповідно.

А найбільшу зарплатню отримували робітники Шепетівщини. Якщо розглядати поквартально, то в першому кварталі в Шепетівському районі працівникам платили 14,4 тисячі, в другому – 14,2, в третьому – 14,9 тисячі. Звісно, можна стверджувати, що на зарплатню північного району впливає наявність на його теренах Хмельницької атомної станції, але є ще один важливий нюанс: на Кам’янеччині працюють найменше в області.

Якщо у третьому кварталі штатний працівник області відпрацював 400 годин, то в Кам’янець-Подільському районі лише 376 годин. У першому півріччі ситуація була схожа: за перші три місяці року в середньому подоляни працювали 415 годин, а на Кам’янеччині – 408 годин. У другому кварталі відповідно – 406 і 393 години, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Найбільше на Поділлі працювали цьогоріч в Хмельницькому районі: 417, 410 та 411 годин у першому, другому та третьому кварталах відповідно. Причому саме у цьому районі нараховується найбільше робітників. Якщо в області в третьому кварталі налічувалося 190,8 тисячі штатних працівників, то в Кам’янець-Подільському районі їх було 31,8 тисячі, в Шепетівському – 39,5, Хмельницькому – 119,5 тисячі.

Заборгованість із виплати зарплати на Кам’янеччині – також одна з найвищих в області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook