Новини
Бізнес

Кам’янеччина нарощує зарплатні борги

Заборгованість із виплати заробітної плати на Хмельниччини за місяць знизилася на один відсоток і на 1 листопада становила 21,3 мільйона гривень. Місяць тому борг сягав 21,5 мільйона.  

Двом з трьох районів області вдалося скоротити зарплатну заборгованість. У Хмельницькому районі на початку останнього місяця осені завинили працівникам 4 мільйони (борг за місяць зменшився на 7,8%); у Шепетівському – 1,1 мільйона (зменшення на 3%).

Натомість найбільшу суму працівникам завинили роботодавці Кам’янець-Подільського району, причому борг за місяць навіть зріс. На Кам’янеччині не заплатили людям 16,2 мільйона гривень, що на 1,2% більше, ніж було місяць тому. Загалом в Кам’янець-Подільському районі не виплатили понад три чверті загального боргу, в Хмельницькому – 18,7%, в Шепетівському районі – 5,4%.

Найбільшу заборгованість накопичила промисловість: не сплачено робітникам 15,5 мільйона гривень (73% від загальної суми). За місяць борг зріс на 3,5%. Причому значна частина – 8,9 мільйона – зосереджена в добувній промисловості та розробленні кар’єрів.

На будівництві заборгованість зменшилася на 13,3%, опустившись до 2,6 мільйона гривень. Натомість стрімко (на 27,5%) збільшилися борги у сфері інформації та телекомунікації. На 1 листопада вони становили 713,1 тисячі гривень.

Також значно – на 33,1% – зросла заборгованість у сфері професійної, наукової та технічної діяльності. На 1 листопада вона становила 129,4 тисячі гривень, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook