Новини
Дозвілля

Одна з резиденцій Святого Миколая на Хмельниччині працюватиме у замку

До прийдешнього свята – дня Святого Миколая – у Старокостянтинові підійшли творчо – спочатку запропонували Миколаю влаштувати свою резиденцію у старовинному замку князів Острозьких від імені замкового кота Маркіза, а потім подали знак, що “Святий Миколай на пропозицію погодився”.

Кіт Маркіз прибився до замку 5 років тому, і відтоді прижився там. Тепер він – повноправний мешканець старовинної споруди, і на правах господаря зустрічає та проводжає туристів.

Ми знайшли кошеня під замком у 2016 році. Хотіли його комусь подарувати, але воно так і залишилося в нас. Спочатку я вагався, чи потрібен нам кіт. Він почав мене зустрічати, коли приходив на роботу та проводити, коли йшов додому. Кіт показав свою відданість замку, і ми його залишили. Він зветься Маркіз, бо ходить так само поважно, як маркіз. Він у нас унікальний і дуже розумний, – розповів історію появи чотирилапого мешканця замку директор центру-музею Іван Горда.

Від імені кота Маркіза на сторінці історичного персонажа Костянтина Острозького час від часу пишуть різноманітні цікаві дописи. Так, нещодавно в одному з таких дописів і було повідомлено про зроблену Святому Миколаю пропозицію влаштувати свою святкову резиденцію саме на території замку.

Ось, що надумав, мої двоногі друзі! А чому б нам не запросити Святого Миколая до нас у замок князів Острозьких?! Як вам така ідея?! Нехай прийде, відкриє свою казкову Резиденцію… Я вже бачу, як малеча відкриє свої роти від подиву та задоволення! А ще зі Святим Миколаєм можна буде поспілкуватись, загадати бажання та сфотографуватися на пам’ять. Він також познайомить діток зі своїми помічниками, обов’язково подарує сувенір та пригостить смачненьким. Тож, я запрошую до нас Святого Миколая?! – такий допис з’явився на сторінці Костянтина Острозького у перший день грудня.

А за кілька днів кіт Маркіз “повідомив” ще одну приємну для малечі новину – Святий Миколай погодився зустрічати їх саме у замку, подавши умовний знак.

Диво-дивне сталося сьогодні вночі – на території замку Князів Острозьких розцвіли дерева! На груші, ялинах та, навіть, на сосні розцвіли … ЦУКЕРКИ! Багато солодких цукерок у яскравих обгортках! А на верхівках дерев з’явилися шапки Святого Миколая. Шановні мої двоногі друзі! Святий Миколай прийняв моє запрошення та 19 грудня відкриє двері своєї казкової Резиденції. Вперше у нас в замку Князів Острозьких! Тому, готуйтесь до візиту такого шанованого гостя! Будьте чемними та слухняними! Ваш кіт Маркіз Сангушко, – йдеться у наступному дописі від імені кота Маркіза.

Нагадаємо, у Хмельницькому резиденція Святого Миколая також переїхала на нову локацію. Цього року святий зустрічатиме дітлахів не у будиночку біля ялинки, а в приміщенні обласного лялькового театру. Планується, що відкриють її 18 грудня.

Фото зі сторінки Костянтина Острозького у Фейсбук

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook