Новини
Суспільство

У Славуті розбудовують індустріальний парк

На Хмельниччині триває активна розбудова двох індустріальних парків, розташованих в обласному центрі та у Славуті. За словами посадовців, це один з пріоритетних напрямків державної політики, оскільки такі об’єкти стимулюватимуть економічний розвиток регіонів, створення нових робочих місць, зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Днями з ходом створення індустріального парку “Славута” ознайомилися перший заступник голови ОДА Cергій Тюрін та заступник голови ОДА Володимир Білик під час робочої поїздки до колишнього райцентру.

Спілкуючись з міським головою Василем Сидором, посадовці дізналися про підприємства, які працюють в громаді, напрацювання міської ради в сфері енергоефективності, поводження з відходами, залучення інвестицій тощо. Також посадовцям розповіли про кроки, які вже зроблені, аби втілити в життя проєкт індустріального парку.

Ідея створення індустріального парку у Славуті виникла давно, і земельна ділянка площею 50 га, передана міській раді Міністерством оборони, чудово підійшла для цієї мети, адже розташована вона за межами житлової забудови та дозволяє облаштувати необхідну для роботи майбутніх підприємств інфраструктуру, – зазначив Василь Сидор. Наразі до території майбутнього парку уже частково збудовано дорогу та підведено комунікації, розроблено проєкт водовідведення.

Поряд з відведеною земельною ділянкою уже працюють декілька великих підприємств. Зокрема, свої виробничі потужності тут розташували підприємства, які займаються виробництвом сантехнічної кераміки, міжкімнатних та вхідних дверей та меблів для ванних кімнат.

Також під час візиту Сергій Тюрін, Володимир Білик та Василь Сидор оглянули ділянку, де має бути розташований індустріальний парк, та поспілкувалися з керівництвом ТОВ “Геберіт Трейдинг”, ТОВ “Родорс” та ТОВ “Аква-Родос”, відвідали виробничі цехи цих підприємств. Під час розмови з посадовцями представники бізнесу озвучили питання, що найбільше їх хвилює: значне здорожчання енергоносіїв, особливо природного газу.

Підсумовуючи відвідини Славутчини, Сергій Тюрін відзначив господарський підхід Славутського міського голови до вирішення важливих для мешканців громади питань та наголосив, що обласна державна адміністрація налаштована на конструктивну співпрацю та готова усіляко підтримувати як місцеву владу, так і представників бізнесу, які прагнуть розвивати регіон.

Сьогодні ми побачили великі виробництва, якими Славутчина насправді може пишатися, адже вони забезпечують людей робочими місцями та сплачують податки. Ми бачимо, що тут створюються умови для ведення бізнесу великими бюджетоутворюючими підприємствами. Впевнений, що землі, які відведені під індустріальний парк, стануть основою для створення в Славуті нового осередку економічного розвитку регіону, – зауважив перший заступник голови ОДА.

Володимир Білик відмітив, що підприємства Славутчини, на яких побували посадовці, раціонально використовують природні багатства, зокрема ліс, адже виробництво практично є безвідходним.

Переконаний, що такі підходи до роботи мають стимулюватися, у тому числі і на рівні держави. На мою думку, одним із шляхів такої підтримки може бути встановлення квот для місцевих лісогосподарських підприємств, аби вони могли в потрібних обсягах постачати сировину для промисловості регіону і водночас забезпечувати ефективне відновлення такого цінного ресурсу, як ліс, – сказав заступник голови ОДА.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook