Новини
Події

Меморіальний знак “Дзвін пам’яті” відкрили у Хмельницькому

Урочисте відкриття меморіального знаку “Дзвін пам’яті” на честь Героїв Хмельниччини, які віддали життя за незалежність України, розташованого на території обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, символічно відбулося вчора, 6 грудня, у День Збройних Сил України.

Меморіальний знак «Дзвін пам’яті» – символ шани за подвиги воїнів та вдячності тим, хто тримав мирне небо над містами і селами, хто дав можливість працювати, навчатись, втілювати в життя корисні проекти.

Участь в заході взяли голова ОДА Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк, народні депутати, військовослужбовці, представники духовенства, родини загиблих, волонтери, активна громадськість області.

Вважаю, що нашим обов’язком є зберегти пам’ять про захисників у творені добрих справах для розвитку та розквіту Хмельниччини та всієї України, адже саме за це кожен з них віддав своє життя, – зазначив під час урочистостей очільник Хмельниччини.

Хмельницький – єдиний обласний центр, де встановлено «Дзвін пам’яті», аналогічний розташованому на території Генштабу Збройних Сил України в Києві.

За 8 років проведення АТО/ООС Хмельниччина втратила 374 своїх синів, котрі загинули на фронтах в боротьбі з російським агресором та померли від ран.

Хвилиною мовчання, під “Дзвін пам’яті”, присутні у шані та вдячності схилили голову перед подвигом Героїв.

Відтепер велична арка та хрест Збройних Сил України, зображених у меморіальному знаку, нагадуватимуть про життя воїнів, захисників життя яких, перервалось пострілом ворога. Надалі, об 11.00 у день загибелі захисника України лунатиме “Дзвін пам’яті”, а книга пам’яті розповідатиме майбутнім поколінням про подвиги в ім’я країни.

За матеріалами пресслужби Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook