Новини
Бізнес

Понад 5 тисяч жителів Хмельниччини скористалися правом на податкову знижку

З початку року декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2020 році,  для отримання податкової знижки подали 5036 жителів Хмельницької області. До повернення з бюджету декларанти визначили загальну суму у понад 14 млн гривень.

Якщо порівнювати з минулим роком, то у 2020 правом на податкову знижку скористалися понад 4901 особа, яка задекларувала до повернення понад 12 млн гривень.

Середня сума податку на доходи фізичних осіб, що була заявлена в 2021 році до повернення з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку, на одну особу складає 2,8 тисячі гривень. У 2020 році цей показник становив 2,5 тис. гривень.

Для отримання податкової знижки громадяни мають до 31 грудня 2021 року включно подати податкову декларацію про доходи, отримані протягом минулого року, нагадують у податківців.

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Податківці звертають увагу на те, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тому для отримання знижки за 2020 рік необхідно подати декларацію до кінця грудня 2021 року. Наразі найбільш актуальним є питання щодо використання права на податкову знижку у студентському середовищі.

За інформацією ДПС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook