Новини
Суспільство

Проєкт бюджету області на 2022 рік представили у Хмельницькій ОДА

Проєкт обласного бюджету Хмельниччини на наступний рік розглянули вчора, 6 грудня, на позачерговому засіданні колегії обласної державної адміністрації. За словами голови ОДА Сергія Гамалія, документ є базовим, тому в нього не включені капітальні видатки. За підсумками розгляду проєкту бюджету, учасники засідання схвалили його одноголосно.

Під час засідання голова адміністрації Сергій Гамалій зазначив, що презентований проєкт обласного бюджету на 2022 рік є соціально-спрямованим і покликаний, у першу чергу, забезпечити сталу роботу комунальних закладів з нового року та можливість надавати якісні послуги жителям області.

Розмір мінімальної заробітної плати зростає з 1 січня до 6500 грн, а з 1 жовтня – до 6700 гривень. Майже удвічі зростає розмір академічної стипендії у ВУЗах та закладах профтехосвіти, що є вагомим стимулом для здобувачів освіти. На забезпечення усіх цих виплат потрібен значний фінансовий ресурс. І це враховано. Також у цьому році, у непростій ситуації з тарифами на комунальні послуги та енергоносії ми спільно з комунальними закладами вжили ряд заходів з врегулювання цієї проблеми. Сподіваюсь, що в новий рік ми увійдемо без боргів. У проєкті бюджету на наступний рік на цю мету також було передбачено необхідний фінансовий ресурс, – зазначив очільник області.

Разом з тим, Сергій Гамалій відмітив, що, оскільки проєкт бюджету є базовим – у ньому відсутні капітальні видатки. Тому обласні посадовці повернуться до його коригування при розподілі перехідного залишку коштів орієнтовно в березні наступного року. За словами голови ОДА, за цей час вже будуть напрацювання Мінрегіону щодо коштів державного бюджету.

Для нас важливо увійти у 2022 рік з бюджетом, забезпечити його наповнення та напрацювати шляхи для ефективного використання бюджетних коштів, – додав Сергій Гамалій.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook