Новини
Бізнес

Металурги Хмельниччини збільшили виробництво продукції вдвічі

Обсяг реалізованої промислової продукції підприємствами Хмельницької області за січень-жовтень становив 48,5 мільярда гривень. Для порівняння нагадаємо, що у 2020-му за десять місяців виробничники краю продали товарів (цифри наведено за цінами відповідного періоду) на 38 мільярдів гривень.

Стрімко зросло в області металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устатковання. За десять місяців цього року металурги випустили продукції на 3,6 мільярда гривень, що становить 7,4% від загального обсягу. Торік же ці показники становили 1,7 мільярда та 4,4% відповідно.

Як бачимо, галузь стрімко наростила випуск продукції, щоправда, і це варто врахувати: торік металургія «просіла». Так, за січень-жовтень 2019-го випуск продукції становив 1,9 мільярда гривень (у цінах тих часів), що становило шість відсотків від загального обсягу.

А лідером серед виробничників традиційно залишається Хмельницька атомна електростанція: у сфері постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря вироблено продукції на суму 17 мільярдів гривень або 35% від загального виробництва продукції в січні-жовтні в області.

Друге місце за обсягами посідає виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – 9,6 мільярда гривень або 19,7% від загального промислового виробництва. Причому, не зважаючи на інфляцію, торік за цей період харчовики виготовили продукції більше не тільки в кількісному, а й у грошовому еквіваленті – на 9,7 мільярда або 26%.

На третій сходинці – виробництво ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції: 8,8 мільярда гривень або 18,1% за десять місяців. Минулоріч за цей період галузь виробила продукції на 7,2 мільярда гривень, що становило 18,9% від загального показника.

Як зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу населення за десять місяців становив 38,8 тисячі гривень.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook