Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому через ожеледицю травмувалося мінімум 30 осіб

8 грудня у Хмельницькому став першим  справді зимовим днем. Аби люди не постраждали на слизьких тротуарах, місцеві комунальники посипали тротуари та прибудинкові території піщано-соляною сумішшю. Загалом витратили її кілька десятків тонн, проте від травмувань хмельничан це не врятувало.

5 муніципальних управляючих компаній та ТОВ “Домком” станом на 15 годину 8 грудня висипали понад 23 тони піщано-соляної суміші. Окрім того, приватний управитель ТОВ ЖЕО використав на території свого обслуговування у різних мікрорайонах міста ще майже 2 тони піску. Такі дані повідомила  начальниця відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду міського управління комунальної інфраструктури Ганна Рихлицька.

Станом на 17 годину до травмцентру Хмельницької міської лікарні звернулося  30 людей. Зокрема, і з переломами кінцівок. Таку кількість звернень медики назвали середньостатистичною. Скільки людей впали та травмувалися не настільки сильно, аби звертатися до медиків, наразі важко сказати.

Водночас хмельничани нарікають на ожеледь та несподіваний для комунальників прихід зими.

На сторінці Департаменту інфраструктури міста люди пишуть про ожеледь на вулицях Шевченка, Вайсера, Інститутській, провулку 2-й Вінницький. Окрім того, у місцевій вайбер-спільноті близько 4 години дня писали таке:

“У мікрорайоні  “Дубове” до військового полігону і далі машини з піском  не було. Діти падають, а машини скоро будуть в річці”

Ніхто з містян, з якими нам вдалося поспілкуватися в реалі, не травмувався. Але більшість нарікають на те, що слизько майже скрізь у місті.

“Я сьогодні добирався з центру у Південно-Західний мікрорайон. Слизько скрізь. Наприклад, біля торговельного центру на Подільській”

“У центрі погано посипано. Особливо слизько для мене було на ділянці між дитячою бібліотекою та “Сільпо” на вулиці Свободи. А також на перехресті вулиць Пилипчука та Володимирської. Були моменти, коли думала, що впаду. Проте сьогодні ще не критично. Бувало і значно гірше. А от на автодорозі посипано добре”

“На вулиці Вінницьке шосе посипано гарно. Вся доріжка прямо жовта від піску”

“Кругом слизько – і на тротуарах, і на дорозі. Але при такій погоді це не дивно: весь день і дощ йшов, і мороз був”

Нагадаємо, за посипання автодоріг у Хмельницькому відповідає КП “БРЕД”.

Одразу після посипання знову намерзає. Перший раз розчистили до 5-ої години. Але оскільки опади не припиняються, то фактично працюємо повторно за визначеними маршрутами знову. Першочергові у нас – маршрути, де їздить громадський транспорт. Було кілька повідомлень від поліції про  виявлення ожеледі, ми оперативно на них реагували. Більше ніяких заявок не надходило, – прокоментував  виконувач обов’язків директора КП “БРЕД” Володимир Шваєнко для МТРК “Місто”

Також зазначається, що спецтехніки на вулиці міста виїхало сьогодні 18 одиниць. Дороги і чистили від снігу, і обробляли сумішами. Всього за минулу добу лише на центральні магістралі висипали 220 тонн солі. На пішохідні доріжки та вулиці мікрорайонів – 88 тонн піщано-соляної суміші.

Нагадаємо, за тим, як працює снігоочисна техніка у Хмельницькому, можна стежити в режимі онлайн.

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook