Новини
Бізнес

На Шепетівщині працюють над створенням агропромислового парку

Над реалізацією амбітного проєкту почали працювати у Шепетівській територіальній громаді. В регіоні є перспективи розвитку переробки сільськогосподарської сировини, тож проєкт орієнтований саме на створення агропромислового парку. Перемога на конкурсі проєктів регіонального розвитку, який проводив минулого року Мінрегіон, та фінансування з державного бюджету – ще одне свідчення перспективності такої ідеї.

Аби ознайомитися з першими напрацюваннями та обговорити деталі реалізації проєкту нещодавно до Шепетівської міської ради завітали перший заступник голови ОДА Cергій Тюрін та заступник голови ОДА Володимир Білик.

Проєкт створення агропромислового парку розрахований на три роки, загалом він обійдеться, за попередніми оцінками, у 21 мільйон гривень, які повністю мають надійти з державного бюджету. Розмістити парк планують на земельній ділянці площею близько 15 га, де колись розташовувалися поля фільтрації цукрового заводу, – розповів під час зустрічі з обласними посадовцями Шепетівський міський голова Віталій Бузиль.

За концепцією, на території парку має бути корпус сушіння фруктів, м’ясопереробне підприємство, комбінат рибної гастрономії, холодильник для фруктів, овочів, плодово-ягідної продукції, цех товарної обробки та розфасовки плодово-ягідної продукції, підприємство післязбиральної обробки лікарських трав, логістичне автотранспортне підприємство.

Проєктну документацію можуть коригувати – все залежатиме від потенційних інвесторів, яких зможуть залучити до участі в проєкті. Загалом ділянка буде розділена на окремі сектори для підприємств з під’їзними шляхами, навколо неї також планується збудувати об’їзну дорогу. Окрім того, буде забезпечене газо -, електро- та водопостачання, водовідведення, – зазначив очільник Шепетівської громади.

Тендер уже відбувся, проєктанти почали працювати з енергопостачальними кампаніями та готуються до отримання технічних умов. В цілому, відповідно до плану-графіку реалізації, проєкт з експертизою має бути готовий у червні наступного року.

Після цього планується провести наступний тендер – на підрядні роботи. Уже відбулися попередні перемовини з окремими представниками бізнесу, які висловили зацікавленість у можливості розміщення виробничих потужностей на території агропромислового парку.

Агропромисловий парк може стати гарним стимулом для розвитку економіки на Шепетівщині. Важливо при реалізації концепції парку врахувати зацікавленість місцевих інвесторів в певних видах діяльності, аби парк максимально відповідав їх планам та потребам, – зауважив під час спілкування Сергій Тюрін.

Підсумовуючи розмову, посадовці висловили упевненість, що реалізація таких проєктів, як Шепетівський агропромисловий парк, буде значним поштовхом для економічного розвитку не лише громади, а й області в цілому. Тому облдержадміністрація на чолі з головою ОДА Сергієм Гамалієм готова надавати всебічне сприяння та методичну і практичну допомогу у розв’язанні можливих проблемних питань.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook