Новини
Інфраструктура

Новий міст через Південний Буг будуватимуть у Хмельницькому

За планами влади, новий міст у Хмельницькому має з’єднати два береги, на одному з яких закінчується мікрорайон Гречани (вулиця Кооперативна), на другому – починається село Олешин (вулиця Набережна). Стара споруда наразі перебуває в аварійному стані, і сенсу її ремонтувати немає. На розробку проєкту у бюджеті-2022 передбачили 400 тисяч гривень. Будівництво ж нового мосту коштуватиме близько 10 мільйонів.

За словами заступника Хмельницького міського голови Василя Новачка, наразі міст через Південний Буг належить Хмельницькій міській територіальної громаді. Тож і опікуватися ним має влада міста.

Оскільки він збудований без жодних проєктів і не підпадає під жодні норми, звичайно, ремонтувати його ми не будемо. Тому будемо будувати новий, – прокоментував Василь Новачок.  

Також він додав, що існуюча споруда – аварійно-небезпечна, а водії, попри встановлені на шляху перешкоди, знаходять об’їзні шляхи та перетинають міст з ризиком для життя.

Проєкт нового мосту планують отримати у першому кварталі 2022 року. Повністю збудувати його – до кінця року.

Розуміємо, що після того, як ми завершимо будівництво моста – виникне питання дороги, адже нормального асфальтобетонного покриття там нема. Після будівництва моста в наступні роки будемо говорити вже і про будівництво дороги, – додав Василь Новачок.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook