Новини
Спорт

Ще три “активних парки” відкрили на Хмельниччині

Після відкриття нової локації для занять спортом у Красилові, першої з шести запланованих, ще три аналогічні відкрили у Кам’янці-Подільському, Славуті та Полонному. Завдяки новим можливостям, спортивне дозвілля мешканців цих громад стане більш насиченим та різноманітним.

Нагадаємо, “Активні парки” (всього їх має бути 600) відкривають по всій Україні з ініціативи президента в рамках програми «Здорова Україна». Вона передбачає встановлення інтелектуальних щитів з qr-кодами, що надають можливість ознайомитись з програмами тренувань фізичного виховання (тренування «на силу», на швидкість, витривалість, загальний фізичний розвиток). На Хмельниччині таких парків запланували відкрити шість.

Славута

У Славуті “Активний парк” відкрили 8 грудня. Участь у відкритті взяв заступник голови облдержадміністрації Володимир Білик. 

Головна мета проєкту «Активні парки – локації здорової країни» – зробити спорт доступним для всіх, заохочувати різні покоління мешканців краю до здорового, активного способу життя, – наголосив посадовець.

Володимир Білик спільно разом з усіма учасниками заходу взяв участь у першому пробному тренуванні.

Нагадаємо, в “Активному парку” тренажери облаштовані інформаційними табличками із QR-кодами. Після сканування їх за допомогою смартфону, можна отримати доступ до «Віртуального тренера» – додатку, в якому можна переглядати відео-інструкції про те, які вправи та як правильно їх виконувати саме на цих тренажерах.

Щоб зробити тренування цікавішими та ефективнішими, Володимир Білик передав громаді додатковий спортивний інвентар, серед якого скакалки, м’ячі, еластичні міні-резинки, пластикові кулі тощо.

Кам’янець-Подільський

У Кам’янці “Активний парк”, який відкрили вчора, 10 грудня, функціонуватиме на вул. Васильєва. Під час відкриття нової локації усі бажаючі змогли виконати фізичні вправи, прослухати коротку лекцію «Користування спортивними майданчиками з qr кодами».

Долучилися до виконання спортивних вправ на майданчику міський голова Михайло Посітко, заступник голови Хмельницької ОДА Володимир Юр’єв, директор управління молоді та спорту Хмельницької міської ради Наталя Томусяк, завідувач відділу молоді і спорту Кам’янець-Подільської міської ради Володимир Костинюк та усі бажаючі.

Полонне

“Активний парк” у Полонному відкрили також учора, 10 грудня. На відкриття спортивного об’єкта завітав заступник голови ОДА Сергій Ткачук.

“Здоров’я починається з турботи про себе та активного способу життя. А такі парки – це безплатна можливість для кожного подбати про своє здоров’я та зробити спорт якомога доступнішим для людей. Саме для цього в області будуть відкриватися сучасні спортивні майданчики”, – зазначив заступник голови ОДА.


Спортивний майданчик в “Активному парку” зроблено за єдиною моделлю. Тут облаштоване гумове покриття та є шість обов’язкових елементів: «шведська» стінка, комплекс турніків та гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, координаційна лінія, сходинки, а також вільна зона для фітнесу.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook