Новини
Здоров’я

У шепетівській лікарні монтують ліфт та готують майданчик під кисневу станцію

Ліфт, якого у Шепетівській багатопрофільній лікарні чекають вже не перший рік, нарешті доставили в медичний заклад та почали монтувати. Незабаром лікарі нарешті зітхнуть з полегшенням та не змушені будуть носити на руках пацієнтів з поверху на поверх, як це було раніше. Також на території лікарні почали готувати майданчик, на якому мають збудувати кисневу станцію.

У КНП “Шепетівська багатопрофільна лікарня” розпочали роботи з підготовки шахти ліфта, монтаж елементів конструкції відбудеться безпосередньо в ній. Очікується, що роботи триватимуть близько 10 днів, потім готову конструкцію налаштовуватимуть вузькогалузеві спеціалісти.

Обслуговуватиме новий ліфт весь хірургічний корпус – у ньому вільно розміщатимуться ноші-каталки, а вантажопідйомність складе 1 тонну.

Надзвичайно приємно, що такий актуальний проєкт реалізували за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток. Його вартість – понад 2 мільйони гривень, – розповів Шепетівський міський голова Віталій Бузиль.

Також на території лікарні почали облаштовувати майданчик для встановлення кисневої станції. Наступним етапом стане підготовка всіх необхідних комунікацій від станції до інфекційного відділення, хірургічного корпусу, реабілітаційного корпусу, куди буде здійснюватись постачання кисню.

На будівництво кисневої станції в Шепетівській лікарні виділено 8 млн грн з обласного бюджету. Також є співфінансування з місцевого бюджету. Уже укладено договір на придбання станції, – повідомили у Шепетівській міській раді.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook