Новини
Духовність

У Хмельницький Вифлеємський вогонь доставить поїзд “Укрзалізниці”

Зі столичного залізничного вокзалу у 22 області відправили Вифлеємський вогонь, який представникам “Укрзалізниці” передали пластуни. Символ миру та Різдва в обласні центри країни, в тому числі у Хмельницький доставлять менше, ніж за добу.

За інформацією пресслужби товариства, “Укрзалізниця” цього року вперше офіційно взяла участь в одній з найбільших міжнародних скаутських акцій: доставці Вифлеємського вогню миру.

Вифлеємський Вогонь Миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. В Україні з 1999 року Вогонь поширюють пластуни – українські скаути. Щороку вони передають Вифлеємський вогонь миру громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій Україні. З початком російсько-української війни пластуни 5-тий рік передають Вифлеємський вогонь миру й різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Сході України. У 2018 році пластуни передали символічний Вогонь митрополиту Епіфанію.

Вогонь юні представники організації “Пласт” передали о 20:00 вчора, 12 грудня, провідникам 15 поїздів, які привезуть та передадуть його працівникам вокзалів у всіх обласних центрах країни, аби кожен охочий міг взяти частинку Вифлеємського вогню додому.

Доставлять Вогонь також на вокзали Маріуполя, Костянтинівки й Лисичанська.

Сьогодні, 13 грудня, з 14:00 до 22:00 на Хмельницькому залізничному вокзалі будь-хто зможе отримати Вогонь для свого дому, взявши його зі спеціально встановленого безпечного стенда, повідомили в Укрзалізниці.

Нагадаємо, минулого року Вифлеємський вогонь дістався Хмельницького 17 грудня. Його львівським потягом привезла одна з пасажирок.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook