Новини
Здоров’я

Захворюваність на COVID-19 на Хмельниччині знизилася втричі

У порівнянні з початком листопада, коли спостерігався пік захворюваності на коронавірус, наразі кількість хворих у Хмельницькій області знизилася майже втричі. Проте рівень смертності внаслідок захворювання все ще залишається досить високою. Попри те, що Хмельниччина перейшла з “червоної” зони в “жовту”, вимоги до вакцинації залишаються тими, що й раніше. Крім того, в Україні схвалили додаткове щеплення проти COVID-19 для певних категорій населення.

Про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 розповів сьогодні під час брифінгу в. о. генерального директора ДУ “Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Микола Габрикевич.

Нагадаємо, від завтра, 15 грудня, Хмельниччина переходить в “жовту” зону епіднебезпеки після того, як через погіршення ситуації із захворюваністю понад місяць провела у “червоній”. За даними статистики, зростання спостерігалося до 87 листопада, після чого намітилася тенденція до стабілізації епідемічної ситуації та поступового спаду захворювання.

У тиждень, на який припав пік захворюваності, було зареєстровано понад 6 тисяч випадків захворювання, що значно вище у порівнянні з попередньою хвилею, яка спостерігалася навесні 2021 року, – прокоментував Микола Габрикевич.

Наразі в області фіксують майже втричі менше випадків захворювання на COVID-19. Так само більше підтверджують випадків одужання: на 200-300 хворих припадає в середньому 600-700 осіб, які здолали хворобу. За останній тиждень захворюваність зменшилася на 25% в цілому, а серед дітей до 17 років – на 31%.

Наразі в області циркулює виключно штам “Дельта”. Вимоги до вакцинації населення залишаються практично такими ж, як і для “червоної” зони. Окрім того, необхідно і надалі виконувати усі правила та рекомендації та вакцинуватися, аби знизити ризик зараження та уникнути можливих ускладнень.

Дані лікарів свідчать, що вакцинація є дієвою: лише 14% осіб, які захворіли, отримали щонайменше 1 щеплення від COVID-19, і лише 0,1% вакцинованих потребували стаціонарного лікування, – зазначив Микола Габрикевич.

За минулу добу в Хмельницькій області зроблено 3199 щеплень від COVID-19. 1053 особи зробили перше щеплення, 2146 завершили вакцинацію. Загалом від початку вакцинальної кампанії медпрацівники зробили 807387 щеплень від COVID-19.

На жаль, зараз темпи вакцинації на Хмельниччині дещо знизилися, зараз вакцинується в середньому від 3 до 5 тисяч осіб за добу. Загальний відсоток вакцинації дорослого населення в області складає 41%, – прокоментував Микола Габрикевич.

також за словами посадовця, вірусологічна лабораторія ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” отримала технічну можливість вносити інформацію про результати ПЛР-тесу в додаток ДІЯ. Такий результат дійсний протягом 72 годин.

В Україні схвалили додаткове щеплення проти COVID-19

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ щодо введення додаткової дози вакцини проти COVID-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ).

Отримати додаткову дозу щеплення рекомендовано:

  • особам із ВІЛ-інфекцією;
  • особам із раком крові;
  • після трансплантації органів;
  • особам, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію;
  • особам із низкою інших імунодефіцитних станів.

Повний перелік станів та показань для отримання додаткової дози антиковідної вакцини можна знайти в рекомендаціях НТГЕІ.

COVID-статистика Хмельниччини

Станом на 14 грудня в Хмельницькій області зареєстровано 142747 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Виявлено 234 нових випадки захворювання:

  • 120 – Хмельницький район
  • 72 – Шепетівський район
  • 42 – Кам’янець-Подільський район

Лікується 7466 осіб, з них 6314 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 40,5%. В лікарнях перебувають 1152 хворих, 77 – з підозрою.

Одужало ще 616 осіб:

  • 453 – Хмельницький район
  • 64 – Шепетівський район
  • 99 – Кам’янець-Подільський район

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 3154. Зареєстровано 25 летальних випадків:

  • 17 – Хмельницький район
  • 5 – Шепетівський район
  • 3 – Кам’янець-Подільський р-н

За інформацією Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook