Новини
Події

Відсторонені невакциновані працівники хмельницького “Новатора” позиватимуться до суду

Близько сотні працівників оборонного підприємства, розташованого у Хмельницькому, не допускають до роботи відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я про розширення переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Через це деякі цехи на підприємстві можуть зупинитися, а довкілля – зазнати збитків. Проте хмельничани, які наразі не можуть потрапити на робочі місця, вакцинуватися не планують, натомість думають позиватися до суду.

Всього із майже тисячі працівників ДП “Новатор” не допущено до роботи 94 особи. Усі вони не звільнені, а лише відсторонені аж до того моменту, коли отримають необхідну кількість щеплень від коронавірусу. Проте хмельничани, які не можуть потрапити на робочі місця, за їх словами, вакцинуватися не планують – з різних причин.

Серед недопущених до роботи “новаторівців” є фахівці, які обіймають ключові посади на підприємстві, зокрема, у виробничих цехах. Без цих людей частина виробництва, за їх словами, може зупинитися. Крім того, оскільки одна з недопущених працівниць виконує специфічні обов’язки з обмеженим допуском, це загрожує тим, що у довкілля можуть потрапити шкідливі викиди, адже жінка є начальницею дільниці очисних споруд.

Детальніше – у сюжеті Суспільного

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook