Новини
Інфраструктура

Плитка на щойно збудованій вулиці у Хмельницькому вже «попливла»

Минув лише місяць-другий як завершилися роботи на першій черзі вулиці Мельникова. Гарно вийшло. Асфальт рівненький. Велодоріжка гладенька. Клумба чорненька. Плитка слизенька. Все як має бути! Але про плитку ще можна дещо додати: її вже спучило.

Дарма кажуть, що плитка в нас лежить сезон. Не витримує вона такий довгий термін у стадії спокою – починає рухатися, дибки їй кортить стати. Думаєте, будівельники винні? Аж ніяк!  Це наочний доказ для невігласів, які досі сумніваються, шо земля має форму кулі. Бо як на кривій поверхні щось може лежати рівно? Й плитка така: крутить-кособочить її.

А може, й якісь геологічні процеси втручаються? Бо пучить її біля каналізаційних люків; кортить їм випертися нагору, як якомусь італійському Везувію чи ісландському, не дай Боже, Ейяф’ятлайокютлю. Може, під чавунними люками справді накопичуються небезпечні газо-лавові маси, що прагнуть вихлюпнутися на чистеньку вулицю.

Аж дивно, що в нашій державі із плиткою не так? Чому не можна її покласти, щоб вона не заграла за місяць-другий-третій? Й чому вона завжди така слизька? Несподівано виникає думка: для того на Мельникова й клумбу зробили, щоб цю плитку оминути. Бо два тижні тому, коли «трапилася» ожеледиця, саме земляна частина дороги виявилася єдиною придатною для пішого пересування хмельничан.

Таке «раціональне» та «якісне» використання бюджетних коштів при будівництві доріг вам видається правильним? Десятки ж мільйонів гривень коштує нашій кишені Мельникова.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook