Новини
Бізнес

Експорт в Китай товарів з Хмельниччини зріс уп’ятеро

Експорт товарів подільського бізнесу у січні–жовтні становив 704 мільйони доларів, що на 42% більше, ніж за десять місяців торік. Імпорт зріс на чверть до 505,7 мільйона доларів. Позитивне сальдо сягнуло 198,3 мільйона (минулоріч лише 91,3 мільйона). Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,39 (минулоріч за цей період – 1,23).

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу збільшився на 40,1% та становив рівно половину загального вивозу продукції – 352,3 мільйона доларів. Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювалися до Польщі 15,1%, а також до Німеччини – 8,6%, Нідерландів – 4,8%, Бельгії – 5,5%.

Окрім того, активно відбувалася зовнішня торгівля бізнесу Хмельниччини зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, Туреччиною, Білоруссю, Індонезією та Єгиптом.

Але, що традиційно для останнього часу, найбільшим партнером серед неєвропейських країн в експорті залишається Китай: Поділля вивезло товарів до Піднебесної на 86,6 мільйона, що становить 12,3% від загального показника. Зростання експорту в цю державу сягнуло 5,5 раза.

Продукти рослинного походження становлять майже половину від загального вивозу товарів – 346,7 мільйона. Причому експорт зернових у порівнянні з торішніми показниками зріс майже у півтора раза до 257 мільйонів доларів. Вивіз молока та молочних продуктів, яєць птиці, натурального меду залишився практично на рівні минулого року – 18,8 мільйона; жирів та олій зріс в 1,9 раза до сорока мільйонів. Хмельниччина торгувала зі 129 країнами світу, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook