Новини
Суспільство

Кілька гімназій можуть закрити на Хмельниччині

У Хмельницькому в рамках сьомої сесії обласної ради відбуваються засідання постійних депутатських комісій. Активне обговорення в її членів викликали питання ліквідації деяких комунальних закладів. Так, на розгляд депутатів винесено проєкти рішень щодо закриття Вовковинецької та Орининської гімназій.

Відповідно до чинного законодавства вже з наступного бюджетного року такі заклади не зможуть функціонувати як освітні, а лише як спеціалізовані заклади соціальної сфери для дітей, які позбавлені батьківського піклування та які опинилися у складних життєвих обставинах з відвідуванням ними звичайних загальноосвітніх навчальних закладів.

Тому наразі 17 вихованців Вовковинець  переведені до Плужненської гімназії, яка має набагато потужнішу матеріально-технічну базу. Нині в комунальному закладі обласної ради у Плужному проходять навчально-виховний процес 147 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Потужність же самого закладу складає 180 осіб.

Така оптимізація комунальних закладів, в першу чергу, дозволить раціонально використовувати майно обласної громади. А, найголовніше – допоможе зекономити кошти обласного бюджету. Адже у Вовковинцях витрати на одного вихованця цьогоріч складали 253 тисячі гривень.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook